De zomer staat voor de deur! Heb jij al vakantieplannen? Wanneer je naar een hotel of op vliegvakantie gaat is het vaak niet heel handig om je huisdier mee te nemen. Gelukkig kan dit bij kamperen wel! Op heel veel campings zijn huisdieren meer dan welkom, eventueel op een apart veldje. Zo hoef je, je hond bijvoorbeeld niet in een pension achter te laten.
Ga terug
17 februari 2024

6 handige producten als je hond mee op vakantie gaat

De zomer staat voor de deur! Heb jij al vakantieplannen? Wanneer je naar een hotel of op vliegvakantie gaat is het vaak niet heel handig om je huisdier mee te nemen. Gelukkig kan dit bij kamperen wel! Op heel veel campings zijn huisdieren meer dan welkom, eventueel op een apart veldje. Zo hoef je, je hond bijvoorbeeld niet in een pension achter te laten.

We delen graag 6 producten met je die niet mogen ontbreken wanneer jouw hond mee op vakantie gaat.

1. Anti-morsbak voor onderweg

Een anti-morsbak is erg handig voor onderweg. Met deze drinkbak kun je, je hond onderweg voorzien van fris drinkwater. De anti-morsrand voorkomt dat het water gemakkelijk uit de bak klotst. Ideaal voor in de auto! Je kunt de bak natuurlijk ook nog gewoon op de camping en thuis gebruiken.

2. Reisbench

Wanneer jouw hond mee op vakantie gaat is het belangrijk dat je hem goed vastzet. Een hond die los door de auto loopt kan erg gevaarlijke situaties opleveren. Je moet er niet aan denken dat je hond ergens van schrikt en in paniek raakt, of dat je een noodstop moet maken en je hond naar voren vliegt.

Als je hond mee mag is het dus belangrijk een goede autobench mee te nemen. Zo zit je hond veilig en comfortabel op zijn plek. In een aantal landen is dit zelfs verplicht.

Je kunt eventueel ook overwegen een autodeken of hondengordel aan te schaffen. Zo houd je de hond veilig op de achterbank. Een goede oplossing, maar niet in alle landen voldoende.

Bekijk nu hier alle vervoersbenodigdheden.

3. Lange hondenriem

Een lange hondenriem is super handig! Je kunt deze gebruiken om de hond uit te laten op een parkeerplaats, maar hij is ook handig op de camping of als je gaat wandelen in de bergen.

Met behulp van een grondpin kun je de lange riem tevens gebruiken om je hond vast te zetten bij de caravan, tent of camper. Zo kan hij niet weglopen, maar wel even de pootjes strekken.

4. Looplijn met pin

Ben je niet zo van het wandelen en heb je thuis al een hondenriem? Dan is het misschien overbodig een lange hondenriem te kopen voor op vakantie. Dan kun je meestal gewoon vooruit met de riem die je al hebt. Kun je van dat geld toch weer wat croissantjes kopen.

Wat wél makkelijk is op de camping is een lange looplijn met pin. De pin van dit handige product steek je in de grond waarna je hond maar een bepaalde afstand weg kan lopen. Zo geef je hem wel de vrijheid die hij verdient, maar houd je hem wel rondom de plaats.

5. Afrasteringsnet

Blijft jouw hond vooral rondom de tent en neem je hem weinig mee op pad? Dan geeft een afrasteringsnet wat meer bewegingsvrijheid dan een looplijn. Zo hoeft je hond niet de hele dag vast aan de lijn.

Een afrasteringsnet steek je eenvoudig met de bijbehorende pinnen in de grond. De netten zijn ideaal als je langere tijd op één plek staat. Je zet als het ware je tuintje netjes af.

6. Hondenspeeltjes (en kauwsnacks)

Een vakantie kan voor je hond best wel spannend zijn. Het dagelijkse ritme dat hij gewend is, is plots weg. Bovendien komt hij in een vreemde omgeving terecht. Het is belangrijk wat vertrouwde spulletjes van huis mee te nemen. Denk hierbij aan zijn mandje, het speeltje en zijn favoriete snoepjes.

Geef je hem thuis ook wel eens zo'n heerlijke kauwsnack? Neem die dan nu ook mee. Het komt voor hem vertrouwd over en bovendien houd je hem lekker bezig. Het beloningsspeelgoed heeft eenzelfde functie!

Wij wensen je een hele fijne vakantie! Geniet er van!

Bestel nu jouw vakantieproducten

Dierencompleet.nl