Herstwandeling met je hond
Ga terug
3 januari 2024

8 tips voor een heerlijke herfstwandeling met jouw hond!

De herfst staat voor de deur! Waar de een van de zomer houdt, houdt de ander van de herfstkleuren en koudere temperaturen. Tijd voor een heerlijke herfstwandeling!

Wanneer je in de herfst in de bossen gaat wandelen zie je altijd een prachtig kleuren pallet van oranje en rode tinten. Wij geven jou 8 tips om van deze herfstwandeling een succes te maken.

Wat maakt de herfst zo bijzonder?

Blaadjes vallen van de bomen, eekhoorntjes gaan op jacht naar een wintervoorraad en ook zie je de vogels weer vertrekken naar een warme plek. De herfst is een bijzonder seizoen met mooie kleuren in de natuur en vaak ook nog prima temperaturen! Wij geven je tips om te genieten van een heerlijke herfstwandeling met jouw hond(en).

8 tips voor geslaagde herfstwandeling!

  1. Zorg dat je een gebied uitkiest waarvan je zeker weet dat ook honden er welkom zijn! Als je het leuk vindt dat jouw hond met andere honden speelt kun je bewust kiezen voor een losloopgebied. Houd je meer van rust, kies dan voor een onbekender plekje en ga wat vroeger of juist wat later op de dag.
  2. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet naar het gebied toe kan wandelen. Zorg dan altijd dat jouw dier veilig vervoerd wordt. Denk hierbij aan speciale autogordels voor honden of een autobench.
  3. Zorg er altijd voor dat je bij een lange wandeling voldoende water bij hebt voor de hond(en). Zij kunnen het erg waarderen als ze tussendoor even lekker kunnen drinken. Je hebt hiervoor speciale drinkflessen! Daarnaast is het verstandig om kleine snacks mee te nemen, zodat je ze altijd kan belonen.
  4. Pas op voor typische herfst natuurverschijnselen zoals paddenstoelen en eikeltjes. Het is natuurlijk altijd beter als jouw hond niks op eet onderweg, maar let extra op in de herfst. Paddenstoelen kunnen zeer giftig zijn en ook een te veel aan eikels kan grote problemen veroorzaken.
  5. Kleed jezelf goed aan! Trek gemakkelijke kleren aan en zorg voor warme en waterdichte schoenen. Toch vervelend als je met je sneaker in een plas water gaat staan en de rest van de wandeling met een natte sok loopt.
  6. Houdt jouw hond van apporteren? Neem dan het favoriete speeltje mee, zodat je deze tussendoor weg kan gooien. Probeer te vermijden dat je stokken weggooit. Sommige honden zijn zo snel dat ze stok willen pakken terwijl deze nog niet volledig op de grond ligt en dat kan tot vervelende verwondingen leiden.
  7. Laat jouw hond lekker hond zijn! Rollen door de modder, graven en heerlijk door bladerhopen lopen. Zorg altijd dat je een handdoek bij hebt in de auto, zodat je het grootste vuil in het bos kan achterlaten. Is jouw hond echt heel vies geworden? Spoel deze dan af en was hem/haar met een lekker geurende hondenshampoo. Zeker bij een langere vacht kan vuil en opgedroogd modder voor klitten zorgen.
  8. Houd rekening met de leeftijd van jouw hond! Heb je een jonge hond in huis? Let dan op dat je niet te ver loopt. Dit geldt ook voor een wat oudere hond. Voorkom dat gewrichten overbelast raken en zoek een geschikte route voor jullie samen.
Herstwandeling met je hond
Dierencompleet.nl