purina pro plan liveclear
Ga terug
2 maart 2024

Allergenen op kattenhaar verminderen met Pro Plan LiveClear

1 op de 5 volwassenen is gevoelig voor kattenallergenen en willen de allergenen op kattenhaar verminderen. Dit kan veel opluchting bieden in het geval van kattenallergie. Pro Plan LiveClear is de oplossing op dit probleem. De gevoeligheid voor kattenallergenen is een groot probleem onder de bevolking. De Fel D1 is het belangrijkste kattenallergeen en veroorzaakt 95% van alle problemen met kattenallergenen. Dit allergeen is een eiwit dat geproduceerd wordt door speeksel- en talgklieren van de kat. In de meeste gevallen wordt ze overgedragen wanneer de kat zichzelf wast. Hierbij komen huidschilfers in de omgeving terecht.

Huidige methodes werken niet

Veel mensen die een kat hebben doen er alles aan om kattenallergenen uit hun omgeving te verwijderen. Hierbij maken dagelijks alles schoon, stofferen ze kleding en meubels veelvuldig en sommige doen hiervoor zelfs de kat regelmatig in bad. Deze methodes zijn doorgaans erg tijdrovend en stressvol terwijl het effect minder doeltreffend is.

Gevoeligheid van de mens heeft negatieve gevolgen voor de kat

Het feit dat baasjes van een kat gevoelig is voor de kattenallergenen brengt niet alleen voor de baasjes negatieve gevolgen met zich mee. Ook de kat leid hieronder. Denk hierbij bijvoorbeeld al aan het feit dat er minder interactie zal plaatsvinden tussen kat en mens. Hierdoor worden ze vaak schuw en opstandig.

Het is dan ook niet voor niks dat mensen die gevoelig zijn voor kattenallergenen geen katten in huis nemen. Ook als ze dat wel heel graag zouden willen. Daarnaast zijn de allergenen in combinatie met de gevoeligheid van mensen een belangrijke reden om een kat naar het asiel te brengen. Gelukkig is er nu eindelijk een oplossing die allergenen op haren en huidschilfers van katten kan verminderen.

De revolutionaire wetenschappelijke doorbraak achter Pro Plan LiveClear

LiveClear is een bewezen proactieve en wetenschappelijke benadering om het belangrijkste katten allergeen te neutraliseren. Dit gebeurt op een volledig veilige manier. Omdat de exacte biologische functie van het kattenallergeen Fel d1 momenteel nog niet bekend is, is het fundamenteel om iedere benadering te onderzoeken.

Na tien jaar onderzoek hebben de onderzoekers van Purina aangetoond dat een vermindering van actief Fel d1 in het speeksel en de vacht van katten de hoeveelheid actief Fel d1 dat in de omgeving terechtkomt kan verlagen en daardoor de totale allergeenbelasting kan verminderen.

De onderzoekers hebben aangetoond dat katten die een ingrediënt op basis van eieren toegediend kregen dat IgY tegen Fel d1 bevatte, op hun vacht en huidschilfers minder actief Fel d1 vertoonden. In een onderzoek met 105 katten werden significante resultaten vastgesteld vanaf de derde week van voeren:

 • 97 % van de katten vertoonde een afname van het gehalte actief Fel d1 op hun vacht en huidschilfers.
 • 86 % van de katten vertoonde een verlaging van 30% van het gehalte actief Fel d1 op hun vacht en huidschilfers in vergelijking met het oorspronkelijke gehalte.
 • 50 % van de katten vertoonde een afname van minstens 50% van het gehalte actief Fel d1
 • 47 % afname van Fel d1-allergenen op de vacht en huidschilfers vanaf de derde week.

Allergenen op kattenhaar verminderen op een katvriendelijke manier

Veel mensen die gevoelig zijn voor kattenallergenen zetten liever hun eigen gezondheid op het spel dan oplossingen te accepteren waarvan ze denken dat ze de gezondheid en het welzijn van hun kat in gevaar kunnen brengen. In zowel de humane geneeskunde als de dierengeneeskunde zijn IgY-ingrediënten op basis van eieren al tientallen jaren veilig gebruikt.

Het allergeen Fel d1 neutraliseerd in het speeksel van katten wanneer ze hun rokken eten. Vervolgens zet dit geneutraliseerde allergeen in plaats van het actieve Fel d1 af op de vacht wanneer ze zich wassen. Daarna verteerd het product samen met de antilichamen tegen Fel d1, net als alle andere eiwitten uit de voeding.

Pro Plan LiveClear is een uitzonderlijk en lekker kattenvoer dat de allergenen op de vacht en huidschilfers van katten vanaf de derde week van dagelijkse toediening veilig en doeltreffend doet afnemen.

Hoe werkt Pro Plan Live Clear?

 1. Alle katten scheiden via hun speeksel hetzelfde allergeen af, namelijk Fel d1.
 2. Bij katten die Pro Plan LiveClear krijgen, bindt een belangrijk eiwit uit eieren zich aan dit allergeen, waardoor het neutraliseerd.
 3. Bij dagelijks gebruik zorgt het voor een significante afname van de allergenen op hun vacht en huidschilfers.
 4. Pro Plan LiveClear is eenvoudig te gebruiken en volledig veilig.

Het is belangrijk om deze voeding niet in één maaltijd maar in verschillende porties gedurende de dag te geven, net zoals katten ook van nature eten. Volg de specifieke aanbevelingen op voor elk product. De hoeveelheid die nodig is om een ideale lichaamsconditie te behouden, hangt af van de leeftijd en omgeving van de kate en hoe actief ze is. Stem de hoeveelheid hierop af.

Zoals bij elke verandering in het voedingspatroon is het raadzaam om een overgangsperiode van 7 tot 10 dagen te voorzien. Hierdoor kan de kat geleidelijk aan wennen aan het nieuwe voer. Deze geleidelijke overgang vermijd verstoringen in de voeding.

Pro Plan LiveClear is zodanig samengesteld dat het bij dagelijks gebruik duurzame voordelen oplevert. Het is dus belangrijk dat het de primaire voedingsbron blijft, al mag je af en toe ook natvoer op een snack geven. Bewaren op een koele, droge plaats voor betere en blijvende werking. Bij een temperatuur die zeker niet hoger is dan 32 graden.

Ervaar de kracht van Pro Plan LiveClear zelf

Extra voordelen van Pro Plan LiveClear

Het is niet alleen een revolutie in de aanpak van kattenallergenen. Het is ook erg lekkere kattenvoeding die katten gezond houdt voor lange tijd. Over het gehele assortiment zijn er drie extra voordelen, daarnaast zijn er ook nog specifieke voordelen per variant.

 1. Een heerlijke smaak waar katten van smullen
 2. Hoge kwaliteit kalkoen of zalm zijn de hoofdingrediënten
 3. Zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen

Voordelen LiveClear kitten

 • Ondersteunt het immuunsysteem dankzij het hoge eiwitgehalte en vitamine C en E
 • Helpt de spijsvertering te verbeteren dankzij natuurlijke prebiotica
 • Bevat DHA voor een gezonde ontwikkeling van het gezichtsvermogen en de hersenen

Voordelen LiveClear Sterilised Adult

 • Helpt de urinewegen van gesteriliseerde katten gezond te houden dankzij de evenwichtige mineralensamenstelling
 • Ondersteunt de gezondheid van de nieren dankzij een specifieke combinatie van voedingstoffen, waaronder antioxidanten, arginine en omega 3-vetzuren
 • Helpt om een ideaal gewicht te behouden dankzij het hoge eiwit- en vezelgehalte en lage koolhydraatgehalte

Voordelen LiveClear Sterilised Senior

 • Ondersteunt belangrijke vitale functies (immuunsysteem, nieren, spijsvertering) voor een langer leven in een goede gezondheid, dankzij een exclusieve combinatie van prebiotica, antioxidanten en omega 3 en omega 6-vetzuren
 • Helpt urinewegen van gesteriliseerde katten gezond te houden dankzij de evenwichtige minerealensamenstelling
 • Helpt om een ideaal gewicht te behouden dankzij het hoge eiwit- en vezelgehalte en lage koolhydraatgehalte
purina pro plan liveclear
Dierencompleet.nl