De brede inzetbaarheid van Tea Tree is de laatste jaren zeer bekend geworden. Het meest bekend is de Tea Tree olie die wordt ingezet om vele kwaaltjes te verhelpen. Naast de bekende olie zijn er vele producten die Tea Tree bevatten, van luchtwegsprays tot huidsprays, van shampoos tot crèmes. Dit natuurlijke middel staat bekend om het weren van insecten en het genezen van wondjes.
Ga terug
12 februari 2024

De brede inzetbaarheid van Tea Tree

De brede inzetbaarheid van Tea Tree is de laatste jaren zeer bekend geworden. Het meest bekend is de Tea Tree olie die wordt ingezet om vele kwaaltjes te verhelpen. Naast de bekende olie zijn er vele producten die Tea Tree bevatten, van luchtwegsprays tot huidsprays, van shampoos tot crèmes. Dit natuurlijke middel staat bekend om het weren van insecten en het genezen van wondjes.

De oorsprong van Tea Tree

Tea Tree olie, het werkzame bestanddeel bij alle Tea Tree producten, komt van de bladeren van de Tea Tree boom (Melaleuca alternifolia) uit Australië. De olie wordt uit de bladeren geperst en is daarna breed inzetbaar. De eerste mensen die achter de brede werking van Tea Tree olie kwamen waren de Aboriginals. Zij gebruikten de olie onder andere tegen irritaties van de luchtwegen en voor de genezing van de huid.

Toepassingen van Tea Tree

Effectief in het weren van insecten

Je kunt Tea Tree ook gebruiken om insecten, zoals vlooien, teken en muggen te weren. Je kunt dit doen door je dieren te wassen met Tea Tree shampoo, maar ook door Tea Tree olie te verdunnen en via een spuitfles over de vacht te vernevelen. De geur en samenstelling van Tea Tree zal insecten weren en in sommige gevallen zelfs kunnen doden. Het is eenvoudig aan te brengen en 100% natuurlijk. Spuit de vacht in net voordat je het bos in gaat. Tea Tree kan dienen als een alternatief voor DEET. In sommige gevallen weert het zelfs beter af dan het alom bekende middel. Tevens is het zeer geschikt in de behandeling van luizen (afwerend én dodend).

Het is wondgenezend

Tea Tree werkt wondgenezend, met name dankzij de activatie van witte bloedcellen en het doden van infectie veroorzakers. Het voorkomt tevens dat de wond opzwelt en bevordert zo het genezingsproces. De Tea Tree crème heeft een verzorgende werking maar zorgt het er dus ook voor dat ziekteverwekkers sneller en effectiever worden aangepakt. Naast de bekende crème is ook de EHBO Spray zeer geschikt om (oppervlakkige) wonden te behandelen.

Antiseptisch- en bacteriedodend

Tea Tree heeft een antiseptische- en bacteriedodende werking. Hierdoor zijn de producten ideaal voor het voorkomen en eventueel behandelen van infecties. Bij een wond is het dus verstandig wat Tea Tree crème aan te brengen. Het is tevens te gebruiken bij de bestrijding van huidschimmels. Je zou het door deze eigenschappen ook kunnen gebruiken als handontsmetter. Bovendien prikt het niet en zal je huisdier het dus niet erg vinden wanneer je hem behandeld met Tea Tree.

Slechte vacht en huidbeschadigingen

Tea Tree shampoo wordt regelmatig ingezet om een slechte vacht en huidbeschadigingen aan te pakken. De shampoo werkt hier effectief tegen doordat het bacteriën doodt en irritaties voorkomt. Ook al is het zo dat de juiste voeding de grootste invloed heeft op de gezondheid van de vacht en de huid, kunnen factoren van buiten zeker bijdragen aan diverse problemen. Tea Tree kan dus effectief gebruikt worden om de externe factoren goed aan te pakken. Zo werkt Tea Tree onder andere tegen huidirritaties (o.a. veroorzaakt door bacteriën), mok en roos. Naast de shampoos is ook de Tea Tree Spray zeer geschikt om deze problemen aan te pakken, deze heeft als bijkomend voordeel dat het roos-hydrolaat bevat wat de huid verzorgt.

De frisse geur van Tea Tree

Ruikt je huisdier muf? Dan is het tijd om hem te wassen met bijvoorbeeld Tea Tree Shampoo. De shampoo reinigt de vacht en Tea Tree pakt effectief vieze geurtjes aan. Zo ruikt je huisdier weer lekker fris én worden insecten geweerd. Je zou eventueel ook een aantal Tea Tree olie druppels of wat Tea Tree spray aan kunnen brengen. Let op
  • Wees zeer (!) voorzichtig met Tea Tree bij katten, zij zijn hier overgevoelig voor.
  • Tea Tree is niet geschikt voor inwendig gebruik.
  • De Tea Tree oliën die wij verkopen zijn van hoge kwaliteit en hoge concentratie, let dus op met rechtstreeks gebruik op de huid. In veel gevallen kun je het beter ietwat verdunnen met  bijvoorbeeld water, alcohol of olijfolie.
Dierencompleet.nl