Ga terug
5 januari 2024

De perfecte slaapplek voor uw hond kiezen!

Het assortiment aan hondenmanden en kussens is enorm. Verschillende formaten, materialen en vormen. Welke slaapplek is het meest geschikt voor uw hond?

In deze blog vertellen wij u alles over de mogelijkheden over hondenmanden en hondenkussens!

Een eigen plekje voor uw hond

Uw hond is vaak een volwaardig gezinslid en daarom willen baasjes dat hij of zij comfortabel en ontspannen kan liggen. Het bieden van een vaste lig plek, creëert een veilige plek voor uw viervoeter. Het is van belang dat de mand niet te klein is en voldoet aan de belangen van uw hond.

Daarbij is de uitstraling van de hondenmand of het ligkussen ook belangrijk voor de baasjes. Het is wel zo fijn als de mand mooi staat in het interieur.

Scruffs Expedition orthopedisch kussen
Het Scruffs Expedition memory foam kussen is een kussen uit de onderdeel van de Scruffs orthopedische ligkussen serie van Scruffs.

Keuze stress ...

Hondenkussens zijn verkrijgbaar in diverse materialen. De meest voorkomende zijn stof, leer en synthetisch.

Stof (pluche)
Het voordeel van stof is, dat uw hond heerlijk zacht kan liggen. Daarbij heeft u nog verschillende stof soorten. Denk hierbij aan pluche, maar ook canvas is mogelijk. Een heerlijk warme en knusse mand.

Leer of kunstleer
Een hondenkussen van leer heeft vaak een lange levensduur. Leer is degelijk materiaal en daarbij eenvoudig af te nemen met een doekje. Voor uw hond ligt het lekker zacht en in de woonkamer heeft het een luxe uitstraling.

Synthetisch
Maakt uw hond graag alles vies? Synthetische kussens zijn eenvoudig schoon te maken en kunnen tegen een stootje. Daarnaast ligt het zacht voor uw hond. Zo combineert u praktisch met comfort.

Tip : kies een hondenkussen waarvan de hoes uitwasbaar is. Zo kunt u hem eenvoudig schoon maken.

Heerlijk hondenmandje van pluche

Ovaal, rechthoekig of een orthopedische hondenkussen?

Hondenkussens zijn vaak breed inzetbaar. U kunt het kussen los op de grond leggen, in een kunststofmand plaatsen of binnen in een nachthok.

Ovale hondenkussens
De ovale kussens zijn zeer geschikt om op de grond te leggen, maar passen vaak ook perfect in een (bijhorende) hondenmand. Een hondenmand van kunststof of riet biedt stevigheid en een zacht kussen zorgt ervoor dat uw hond comfortabel ligt. Een ideale combinatie!

Rechthoekige hondenkussens
Ook deze kussens kunt u prima op de grond leggen. Legt u hem in een kennel die buitenstaat? Zorg dan dat het kussen iets van de grond ligt, zodat de kou niet in het kussen kan trekken. Eenvoudig te realiseren met een rechthoekige vlonder. Rechthoekige kussens kunt u ook in de hondenbench plaatsen.

Orthopedische kussens
Heeft u een oudere hond of heeft uw hond gewrichtsproblemen? Een orthopedisch hondenkussen biedt ondersteuning en verlichting. Vaak zijn deze gemaakt van traagschuim. Dit biedt meer ondersteuning dan een normale vulling en past zich naar de lichaamsvorm aan.

Effect van een orthopedisch hondenkussen
Lex & Max Royal Fur zilvervos hondenkussen
Een fijn rechthoekig hondenkussen

En dan heb je ook nog hondenmanden!

U kunt ervoor kiezen om uw hondenkussen in een hondenmand te plaatsen voor extra stevigheid, maar ook voor meer uitstraling.

Kunststof
Een kunststof hondenmand is zeer stevig. Zeker bij jonge honden of bijtgrage honden zijn deze manden een uitkomst. Eenvoudig te reinigen en (bijna) niet kapot te maken door uw hond. Extra comfortabel te maken met een los hondenkussen erin.

Textiel
Een textiele hondenmand biedt net iets meer comfort dan een zacht kussen en geeft meer ondersteuning. Veel honden vinden het erg prettig om hun hoofd op de rand van de mand te laten rusten. Het voordeel is dat u met een product de hondenslaapplek compleet heeft.

Rattan en hout
De manden van rattan en hout zijn stevig met een mooie uitstraling. Leg er een lekker hondenkussen in en uw hond zal heerlijk liggen. Ook hierbij hebben zij de mogelijkheid om hun hoofd te laten rusten op de rand van de mand.

Flamingo Domus hondenmand kunststof
Een stevige kunststof hondenmand, ideaal voor jonge honden

Welke maat hondenmand of -kussen moet u kiezen?

Als u alle opties heeft overwogen en de perfecte slaapplek voor uw viervoeter heeft gevonden, komt misschien wel de moeilijkste keuze. De maat!

Het is lastig om één maatvoering aan te houden. Niet alle fabrikanten hanteren namelijk dezelfde afmetingen voor Small of Medium. Indien aanwezig plaatsen wij altijd maat adviezen of maattabellen bij een product.

Om de juiste maat te bepalen meet u de hond vanaf de snuit tot aan de staart. Deze lengte kunt u aanhouden als geschikte binnenmaat van de mand. Stel uw hond is 60 centimeter, dan is een mand met een binnenmaat van 60 cm of meer geschikt voor uw hond. Bij twijfel adviseren wij u liever een grotere maat te bestellen, dan een te kleine.

Ultiem ontspannen in de perfecte hondenmand!

Vragen over de aanschaf van een nieuwe hondenmand? Neem contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen.


Dierencompleet.nl