Wil jij beginnen een aquarium? Superleuk, maar er komt wel even wat bij kijken. Gelukkig kun je met een beetje basiskennis en een checklist al een heel eind komen. De basis voor een gezond aquarium is natuurlijk gezond water. Vissen kunnen bijvoorbeeld slecht tegen kraanwater. Ons kraanwater is namelijk extreem goed gefilterd en mogelijk nog behandeld. Hierdoor is dit water standaard niet geschikt voor vissen en kan het de slijmlaag aantasten. Om kraanwater geschikt te maken voor vissen en het aquarium te onderhouden zijn er diverse producten op de markt. Zo kun je kiezen voor waterverbeteraars van bijvoorbeeld Colombo, Easy Life of Tetra.
Ga terug
24 februari 2024

Het Tetra CareSystem om te beginnen met een aquarium

Wil jij beginnen een aquarium? Superleuk, maar er komt wel even wat bij kijken. Gelukkig kun je met een beetje basiskennis en een checklist al een heel eind komen. De basis voor een gezond aquarium is natuurlijk gezond water. Vissen kunnen bijvoorbeeld slecht tegen kraanwater. Ons kraanwater is namelijk extreem goed gefilterd en mogelijk nog behandeld. Hierdoor is dit water standaard niet geschikt voor vissen en kan het de slijmlaag aantasten. Om kraanwater geschikt te maken voor vissen en het aquarium te onderhouden zijn er diverse producten op de markt. Zo kun je kiezen voor waterverbeteraars van bijvoorbeeld Colombo, Easy Life of Tetra. In deze blog gaan we verder in op de watervoorbereiders van Tetra, ofwel het Tetra CareSystem. Tetra is specialist op het gebied van aquaria en het houden van vissen. Bij Tetra kun je terecht voor aquaria, filters, watervoorbereiders, voer en alle andere benodigdheden voor je aquarium. Bij Tetra geven ze om water. Water is namelijk essentieel voor het houden van vissen. Tetra staat voor goed water voor gezonde vissen, zij gaan voor een fascinerende onderwaterwereld. Eentje waar jij van kan genieten!

Het Tetra CareSystem

Het verzorgingssysteem van Tetra bestaat uit vijf producten die perfect met elkaar combineren. Samen zorgen zij voor een gezond aquarium en gezonde vissen. Hierdoor wordt het houden van vissen een stuk makkelijker en leuker. Het CareSystem van Tetra bestaat uit de volgende producten:
 • Test 6in1 - controleert zes belangrijke waterwaarden
 • EasyBalance - stabiliseert de watersamenstelling
 • AquaSafe - maakt kraanwater veilig voor vissen
 • SafeStart - activeert direct de biologische filtering
 • TetraMin - compleet voer voor gezonde vissen en schoon water

Test 6in1

Met de Tetra Test 6in1 kun je het water van jouw aquarium testen. De testset controleert de zes belangrijkste waterwaarden in één keer, super handig. De test controleert het aquariumwater op de carbonaathardheid, totale hardheid, nitriet, nitraat, pH en aanwezigheid van chloor. Binnen een paar tellen heb je met deze handige strip de uitslag. Voor een stabiel aquarium en een optimale watergezondheid raden wij aan wekelijks het water te testen.

Tetra AquaSafe

AquaSafe wordt gebruikt om kraanwater veilig en gezond te maken voor de aquariumvissen. Tetra AquaSafe haalt bijvoorbeeld chloor en chloramine uit het water. Daarnaast neutraliseert het zware metalen en voegt het belangrijke vitaminen en sporenelementen toe. Hiermee worden gezondheidsproblemen voorkomen. De colloïden beschermen de kieuwen en slijmhuid van de vis. De vernieuwde formule lost sneller op en zorgt voor gezond en helder water. De toegevoegde vitaminen en sporenelementen bevorderen de groei van bacteriën die nuttig zijn voor de biologische balans. Daarmee draagt het bij aan een gezond en stabiel aquarium.

SafeStart

SafeStart wordt gebruik om ervoor te zorgen dat vissen sneller in het aquarium kunnen. Hierdoor heb je sneller plezier van je aquarium. Een aquarium heeft altijd een opstartperiode nodig voordat de vissen er in kunnen. SafeStart activeert onmiddellijk de biologische filterwerking van het aquarium door levende bacteriën toe te voegen. Hierdoor worden gevaarlijke stoffen zoals ammoniak en nitriet sneller afgebroken. Zo kun je veilig je vissen in het aquarium plaatsen. SafeStart wordt toegevoegd bij een nieuw aquarium, na de waterverversing en bij plaatsing van nieuwe vissen.

EasyBalance

EasyBalance wordt gebruik om het aquariumwater gezond en evenwichtig te houden. Het creëert een balans in het watermilieu door de samenstelling te stabiliseren. Hierdoor wordt het aantal benodigde waterverversingen verminderd. Dit product brengt de carbonaathardheid en pH-waarden in evenwicht en voorkomt de stijging van fosfaat en nitraat. Bovendien worden waardevolle vitaminen en sporenelementen toegevoegd.

TetraMin

TetraMin is een compleet voer voor aquariumvissen. Het is een basisvoer voor alle tropische vissen en is hierdoor handig in het gebruik. De BioActive formule in het voer verbetert de lichaamsfuncties en vergroot de weerstand van de vissen. Door de Clean & Clear formule blijft het water langer zuiver. Hierdoor is dit voer onderscheidend van andere voeders; gezond en zuiver!

Beperk vervuiling

 • Geef meerdere keren per dag voer van hoge kwaliteit. Geef niet meer dan dat de vissen binnen enkele minuten op kunnen.
 • Zorg voor voldoende filtering en beluchting.
 • Controleer regelmatig de waterwaarden
 • Gebruik EasyBalance om een gezond aquarium te ondersteunen
 • Ververs regelmatig een deel van het water. Voeg een juiste hoeveelheid AquaSafe toe wanneer je dit doet.

Drie gouden regels voor een gezond aquarium

 • Groter is beter - Een groot aquarium met veel water leidt in de regel tot een stabieler biotoop. Hierdoor is het aquarium makkelijker te onderhouden.
 • Minder is meer - Plaats niet teveel vissen in het aquarium. Ga je voor veel vissen, introduceer ze dan in stappen.
 • Groen is goed - Gezonde aquariumplanten dragen bij aan een stabiel milieu en gezond water.

Maak jij al gebruik van de Tetra app?

https://www.youtube.com/watch?v=9adSIys7ZbA
Dierencompleet.nl