Orbiloc Carabiner karabijnhaak
Ga terug
12 februari 2024

Hoe kies ik de juiste Orbiloc?

De donkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Tijd om er voor te zorgen dat je 's avonds veilig op pad kan met je hond. Kies je voor de Orbiloc Dog Dual, dan ben je verzekerd van een hoogwaardige lamp. Het Orbiloc veiligheidslichtje is 100% waterdicht en bestand tegen een impact van 100 kg. Daarnaast is deze LED lamp te zien tot wel 5 km afstand!

Met de Orbiloc val je op, dat is zeker. Maar hoe kies je nu de juiste kleur? Dit hangt af van jouw wensen, maar ook van de omgeving en het weer. Je kunt de kleur van het lampje natuurlijk ook af stemmen op de halsband en riem van jouw hond. Doordat de Orbiloc in zo veel kleur verkrijgbaar is kun je ook iedere hond zijn eigen kleur geven, zo weet je altijd waar iedere hond uit hangt.

De Orbiloc is bij ons verkrijgbaar in 9 kleuren! De lamp is verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel, groen, rood, wit, roze, paars, turquoise en dark.

Hoe kies ik de juiste Orbiloc?

Welke kleur Orbiloc heb ik nodig?

De kleuren van Orbiloc zijn op te delen in twee groepen; de veiligheidskleuren en de mode-kleuren (fashion).

Veiligheidskleuren

Dog Dual LED - geel

Geel licht is de kleur die het beste opvalt. Hiermee is het een unieke mooie kleur die zeer praktisch in gebruik is. Het menselijk oog kan de gele kleur zeer goed onderscheiden van andere kleuren. Een geel lampje is dan ook erg geschikt voor gebruik bij mistig weer. Geel licht is zeer zacht voor de ogen. Hierdoor zijn gele lampjes ideaal voor aan een kortere riem. Weggebruikers herkennen de gele kleur bovendien van wegwerkzaamheden en waarschuwingsborden en zijn zo van nature al wat oplettender.

Dog Dual LED - rood

Rood licht wordt universeel gebruikt om de aandacht te trekken. Deze kleur licht staat gelijk aan problemen en gevaar en trekt meteen de aandacht van weggebruikers. Rood licht heeft de grootste golflengte in het zichtbare spectrum. Hierdoor is rood licht vanaf de grootste afstand zichtbaar. Daarnaast is ook de rode kleur, net als de gele kleur, zacht aan de ogen. Het stoort dan ook niet met je nachtzicht en is geschikt voor aan de (korte) riem.

Dog Dual LED - blauw

Blauw licht wordt geassocieerd met politie, ambulance en brandweer. Blauw licht wordt gebruikt bij rampen en ongelukken. Doordat de hulpdiensten blauw licht gebruiken straalt het autoriteit uit. Weggebruikers zijn bij blauw licht dan ook direct alert en houden van nature hun gas wat in. In vergelijking met andere kleuren valt blauw licht tijdens de schemer het beste op.

Dog Dual LED - wit

Wit licht staat bekend als de voorlichten van auto's en fietsen. Een witte Orbiloc wordt dan ook geassocieerd met een naar voren toe bewegend object. Wit licht is zeer fel en schijnt goed door dikkere en langere vachten heen. Tevens is wit licht te gebruiken als mini zaklamp.

Dog Dual LED - groen

Groen licht staat er om bekend nachtzicht te helpen versterken. Groen licht versterkt namelijk het contract van de omgeving. Deze kleur licht wordt zeer goed ontvangen door onze ogen. Waarschijnlijk komt dit doordat de mens duizenden jaren in de natuur heeft gewoond, waar de groene kleur het meeste voor komt. Groen licht is dan ook algemeen een goede kleur om te kiezen. Het blinkt nergens super in uit, maar valt altijd en overal ruim voldoende op. Groen licht valt bijvoorbeeld ook goed op wanneer de zon nog niet onder is.

Mode kleuren (fashion)

Dog Dual LED - turquoise

De turquoise kleur is onderdeel van de fashion lijn van Orbiloc. Turquoise is een mix van blauw en groen licht en heeft een sterke verbintenis met de oceaan. Turquoise is een neutrale kleur die zowel voor reuen als teefjes gebruikt kan worden. Een frisse kleur die nooit misstaat!

Dog Dual LED - roze

De roze lampjes worden vaak gebruikt bij teefjes. De roze kleur wordt geassocieerd met gevoeligheid , zoetheid en vrouwelijkheid. Deze kleur staat voor energie, passie en plezier. Een roze Orbiloc is de juiste keuze bij vrijwel ieder accessoire, ongeacht de kleur.

Dog Dual LED - paars

Het paarse licht heeft een warme en vrouwelijke uitstraling. Het paarse licht is zeer krachtig en fel. Toch wordt het paarse licht wat minder onderscheiden door het menselijk oog. Het lampje valt alsnog ruim voldoende op en wordt vaak gekozen als accessoire bij de huidige halsband en riem.

Dog Dual LED - dark

De Dark verlichting is stijlvol en minimalistisch. De geraffineerde looks maken dit lampje een gewild object. De Dark is voorzien van een xenon-achtig wit licht. De Orbiloc Dark is perfect voor degene die op zoek is naar een stoer en futuristische design.

Hoe kies ik de juiste Orbiloc?

De kleur die wij aan raden

  • Honden met een donkere vacht: kies een lichte kleur verlichting
  • Honden met een lichte vacht: kies een donkere kleur verlichting
  • In een agrarisch, afgelegen gebied: kies de kleur die je mooi vindt (bijvoorbeeld rood of groen)
  • In een stad of dorp: kies de kleur die niet vaak voor komt in het verkeer (dus geen rood of wit, ga bijvoorbeeld voor blauw)

Waar kan ik de Orbiloc het beste plaatsen?

Waar je de Orbiloc ophangt is afhankelijk van de situatie en je hond. Bij kleinere honden is het aan te raden de lamp op de rug te plaatsen. Wanneer je hem aan de voorzijde van de halsband zou plaatsen zit het lampje te dicht bij de grond. Hij zal dan minder opvallen voor andere weggebruikers. Je zou hem eventueel ook halverwege de riem kunnen bevestigen, zo vallen zowel jij als je hond op. Bij montage aan een halsband, tuig of riem kun je gebruik maken van de meegeleverde Quick Mount, óf de los verkrijgbare clip.

Wanneer je de Orbiloc aan de riem maakt kun je eventueel ook gebruik maken van de Carabiner. Deze is eenvoudig aan één van de ogen van de riem te maken.

Hoe kies ik de juiste Orbiloc?

Welke stand zorgt ervoor dat ik opval?

Welke stand je het best kan gebruiken hangt af van de omstandigheden. In een stad branden veel lampen continu, daar zal je beter opvallen met een knipperend lampje. In het buitengebied maakt het dan weer minder uit welke stand je gebruikt.

Als je de Orbiloc op continu branden zet zullen medeweggebruikers beter in kunnen schatten waar je bent. Het is bij een constant brandende lamp namelijk beter in te schatten wat de afstand is. Een knipperende lamp trekt dan weer beter de aandacht van het menselijk oog. Met een knipperend lampje zul je dus beter opvallen.

Weet jij al welke kleur je gaat pakken? Je lievelingskleur misschien?

Dierencompleet.nl