Internationale Hondenwandeling Oirschot 2024

“Samen lopen voor een goed doel”

Lang geleden, 41 jaar terug om precies te zijn, zetten hondenwandelingen Oirschot internationaal op de kaart. Elk jaar tussen 1967 en 1983 trokken honderden honden met hun bazen hondsgelukkig door het monumentale dorp en de natuur er omheen. Dit evenement is voor het eerst opnieuw gehouden op tweede Paasdag 2023. Dat was direct al een gezellige middag! De tweede editie vindt plaats op zondag 2 juni 2024 en dat belooft ook mooie en gezellige wandelingen op te leveren.

De wandelingen

Deelname staat ook open voor wandelaars zonder hond. Er zijn wandelingen uitgezet van 6 en 11 kilometer in de mooie natuur rond Oirschot. De routes zijn uiteraard weer anders dan in 2023! Onderweg is vertier en is er gelegenheid, tegen vriendelijke prijzen, voor een drankje en een hapje. Uiteraard wordt er goed gezorgd voor de honden. Deelnemers steunen met hun deelname de Stichting Hulphond Nederland. Start in de gildetuin van Gilde Sint Sebastiaan Oirschot aan de Wintelresedijk 1A. 5688 GW Oirschot. De wandeling van 11 km vertrekt tussen 10.30 en 11.00 uur; de wandeling van 6 km vertrekt tussen 11.00 en 11.30 uur.

Sfeerimpressie van vorig jaar

Daar gaan ze!

Fotograaf: Ruud Severijns

Alle soorten en maten
Bij de kapel van de H. Eik

Wat kost het en wat krijg je?

Deelnameprijs bij voorinschrijving via de website www.sebastiaansgilde.nl EUR 5,00 per hond en EUR 5,00 per persoon, kinderen tot en met 15 jaar gratis. Deelnemers zijn bij voorinschrijving via de website verzekerd van een routeboekje, een goodybag per hond en na afloop per hond een fraaie herinneringsmedaille.

Het goede doel

Evenals vorig jaar komt een belangrijk gedeelte van de netto-opbrengst ten goede aan de Stichting Hulphond Nederland. Het gilde voegt daar de integrale opbrengst van de Rabo Clubactie 2023 aan toe. Bij de Stichting Hulphond Nederland kunnen speciaal getrainde honden worden aangevraagd voor mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag.

De honden

Tijdens de wandeling dienen de honden te zijn aangelijnd. Potentieel gevaarlijke honden zijn niet toegestaan. Beide wandelingen zijn volgens deskundigen te lang voor honden jonger dan 1 jaar. Ook kan het zijn dat kortsnuitige honden hinder ondervinden. De wandelingen kunnen daardoor schadelijk zijn voor hun gezondheid en/of ontwikkeling.

Bereid je goed voor op deze wandeling!

Dierencompleet.nl