Internationale Hondenwandeling Oirschot 2023

“Samen lopen voor een goed doel”

Tot 40 jaar geleden zetten jaarlijkse hondenwandelingen Oirschot internationaal op de kaart. Elk jaar tussen 1967 en 1983 trokken honderden honden met hun bazen hondsgelukkig door het monumentale dorp en de natuur er omheen. Dit evenement herleeft. Op tweede Paasdag, 10 april 2023, met wandelingen van 5 of 10 kilometer in en rond Oirschot. Deelnemers helpen daarmee Hulphond Nederland.

Toen

In 1967 werd voor het eerst een hondenwandeling georganiseerd in Oirschot. Het was meteen een succes met 100 deelnemers uit binnen- en buitenland, die samen met bijna 300 honden 12,5 kilometer wandelden in de historische kern van Oirschot en omliggende bossen en hei.

Dit evenement groeide en bloeide en kreeg veel aandacht in de media.
In 1981, toen de wandeling voor de vijftiende keer plaatsvond, gaf Albert Mol, onder andere bekend als hoofdrolspeler in de film “Fanfare”, het startschot.

De hondenwandelingen werden niet alleen gehouden met het doel mensen samen met hun hondenmaatje(s) te laten ontspannen en te genieten. Een minstens zo belangrijk doel was het financieel steunen van een goed doel. Na 17 jaar kwam een eind aan deze aangename, gezonde vrijetijdsbesteding.

Sfeerimpressie van toen

Bij de kanaalbrug
Drinkplek
Rustplaats met fanfare

Nu

Op 10 april 2023, tweede Paasdag, laat gilde Sint Sebastiaan de Oirschotse hondenwandeling met steun van dierenspeciaalzaak en kooi- & kennelbouw A. van Nunen, herleven. Samen lopen voor de stichting Hulphond Nederland.

De Markt, in het historisch centrum van Oirschot, is het begin- en eindpunt van 2 wandelroutes.

Programma Internationale Hondenwandeling Oirschot 2023

09.00 tot 10.45 uur: melden van de online (tegen gereduceerd tarief) ingeschreven ingeschreven deelnemers en inschrijven voor wie dat niet online heeft gedaan.
10.00 tot 12.00 uur: start van de wandeling van 5 of 10 kilometer
13.00 tot 15.00 uur: demonstraties van en met hulphonden
15.30 uur:               einde van ‘samen lopen voor een goed doel’

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie vindt u op www.sebastiaansgilde.nl
Via deze website kunt u zich ook aanmelden.

Bereid je goed voor op deze wandeling!

Dierencompleet.nl