De winter loopt op zijn einde en de eerste krokusjes staan alweer in de berm! Hoog tijd jouw tuin klaar te maken voor het voorjaar.
Ga terug
6 januari 2024

Is jouw tuin klaar voor het voorjaar?

De winter loopt op zijn einde en de eerste krokusjes staan alweer in de berm! Hoog tijd jouw tuin klaar te maken voor het voorjaar.

In deze blog vertellen we u alles over het voorjaarproof maken van uw tuin!

Een gezonde tuin!

Het wordt voorjaar en dat betekent dat het tijd is om aan de slag te gaan met de tuin. We hebben een aantal tips en handigheidjes op een rijtje gezet, zodat uw tuin er mooi bij komt te staan.

Opruimen
Laten we beginnen met het opruimen van de blaadjes, vogelvoer en afval in uw tuin. Een keer goed vegen en het oogt al een stuk frisser.

Onkruid
Het is misschien wel de grootste irritatiefactor in iedere tuin, onkruid! Het is belangrijk om onkruid direct te verwijderen wanneer het zichtbaar wordt. Door het betere weer in het voorjaar groeit het onkruid hard en voor u het weet vormt het onkruid zaden, waarna het eenvoudig verspreid wordt door insecten en vogels. Bij ons vindt u een groot assortiment aan producten om onkruid te bestrijden. Kijk eens in onze categorie 'Onkruid & Ziektebestrijding'.

Een goede bodem
Het is essentieel voor uw planten en bloemen dat zij voldoende voeding krijgen. Het is belangrijk dat de bodem de juiste organische stoffen bevat en dat deze op peil blijven. Strooi jaarlijks een laagje compost over de bodem. Een goede optie hiervoor is Koemestkorrel. Deze kunt u gebruiken om tussen de planten te strooien, maar werkt ook op het gazon.

Snoeien
Wanneer kunt u het beste snoeien? Afhankelijk van de plant of bloem soort is er een beste snoei periode. Voorjaarsbloeiers herkennen we aan de bloemknoppen in de winter. Deze planten snoeit u ná de bloei. Het voordeel van snoeien is dat de plant in model blijft en goed blijft bloeien. Zorg in ieder geval altijd voor een goede en scherpe snoeischaar, zodat planten minder last hebben van het snoeien.

Bemesten gazon
Kunt u ook genieten van een perfect groen gazon? Ondersteun het gazon door tijdig te bemesten. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor compost, kunstmest of bijvoorbeeld organische meststoffen. Hanteer altijd de richtlijnen op de verpakking. Overbemesting maakt de grond en planten kwetsbaar. Zorg er daarna voor dat uw gazon voldoende water krijgt, zeker op warme dagen. Eenvoudig onderhouden met een gazonsproeier!

Een schoon terras en stoep
In de winter kan er aanslag ontstaan op de tegels in de tuin. Dit kan u eenvoudig bestrijden met onder andere Luxan groene aanslagreiniger of Protect Garden Ultra groene aanslag. Een andere goed optie is Biomos, Biomos is een uiterst doeltreffend middel om op een vriendelijke manier groene aanslag van algen van iedere ondergrond moeiteloos aan te pakken.

Makkelijk te verdelen met een hoge druk of gieter. Zo kunt u weer heerlijk genieten van een schone en frisse tuin!

Ook leuk in uw tuin!

Moestuin
Behalve mooie planten en bloemen kan het ook erg leuk (en leerzaam) zijn om een klein moestuintje aan te leggen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen tomaten, courgette of uien kweken! Bij ons vindt u een groot assortiment aan tuinzaden.

Tuinset
Nu dat de tuin er helemaal mooi bij staat is, is het wel zo fijn als u ook lekker in de tuin kan zitten. Heerlijk ontspannen in onze Loungeset Nature! Een stijlvolle tuinset gemaakt van steigerhout.

Werken in de tuin
Als voorbereiding voor die aantal weken per jaar waarin u de tuin gaat verzorgen is het belangrijk om ook geschikte kleding te dragen, het werken in de tuin kan namelijk een modderig klusje worden in het voorjaar!


Dierencompleet.nl