Ga terug
3 januari 2024

Joepie, een puppy!

Lief hé! Alle puppy's zijn ontzettend schattig, maar helaas blijven ze niet zo klein! Het opvoeden neemt veel tijd in beslag en een puppyproof huis is wel zo fijn.

In onze blog geven wij je tips over het verblijf van de puppy & de opvoeding.

Een puppyproof huis

Wanneer je een puppy ongecontroleerd door je huis laat lopen is de kans zeer groot dat er een plant of schoen sneuvelt. Het is belangrijk dat de puppy een eigen (rust) plekje krijgt en genoeg verrijking, zodat hij of zij goed ontwikkelt.

De belangrijkste puppyproof producten voor je op een rijtje:

De Bench
Een hondenbench is ideaal voor een jonge hond om in te slapen of in uit te rusten. Een veilig plekje, waardoor de hond weet waar hij of zij aan toe is.
Door een scheidingswand kan je de bench groter en kleiner maken, zodat je een bench kan kopen die ook nog geschikt is wanneer jouw hond volgroeid is. In onderstaand filmpje wordt duidelijk de werking van een scheidingswand uitgelegd. Eventueel uit te breiden met een puppyren!

https://youtu.be/CzBPu7RDOeA

Hondentoilet met navulling
Het voordeel van een trainingsmat is dat deze super absorberend werken.
Handig om in de bench te leggen, zodat je deze eenvoudig schoon houdt.

Een speeltje of een balletje
Een leuk speeltje zorgt ervoor dat jouw puppy zich niet verveelt en aan zijn ontwikkeling werkt. Er is niks zo leuk als samen met je puppy spelen. Ook een knuffel vinden pups fijn, zodat ze hier niet alleen mee kunnen spelen maar ook tegen aan kunnen slapen.

Een ideaal puppy speeltje

Kleed of mandje
Voor in de bench kan een vetbed een uitkomst bieden. Dit is heerlijk zacht en warm voor de pups en kan eenvoudig in de wasmachine. Zo blijft de slaapplek schoon! Om je nieuwe pup extra warm te houden kun je ook voor in zijn slaapplekje een hondendekentje kiezen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een klein mandje in de bench te plaatsen of als extra rustplekje los in de kamer te zetten. Let op dat je een mand kiest met rits in de hoes, zodat je deze kan wassen. Of zelfs een waterproof model, voor als er nog een ongelukje mocht gebeuren.

Jack & Vanilla Puff Scale kussen

Controleer met onze speciale checklist of je niks vergeten bent om jullie nieuwe gezinslid te verwelkomen!


We hebben een puppy & nu?

Zindelijkheid
Een van de eerste dingen die we onze puppy's leren is zindelijkheid. Zeker in het begin dienen pups regelmatig naar buiten te gaan om hun behoefte te kunnen doen. Wanneer jouw pup buiten zijn behoefte heeft gedaan beloon je hem of haar! Dit kan bijvoorbeeld met een snoepje of een leuk spelletje.

Maak de bench door middel van de scheidingswand groot genoeg voor de pup. Ze vinden het niet fijn om te plassen of poepen op een plek waar ze ook slapen of liggen. Zo leer je een puppy dat de bench geen plek is om een behoefte te doen.

Straf een pup niet wanneer hij of zij de behoefte binnen doet. Ze snappen dit simpelweg nog niet. Beloon en stimuleer het gewenste gedrag.

Rust momentje
Puppy's kunnen heerlijk rennen, onderzoeken en spelen. Het is belangrijk dat het baasje goed in de gaten houdt wanneer de pup even rust nodig heeft of moe wordt. Plaats de hond in zijn bench om uit te rusten en zorg dat hij dit ook echt ervaart als zijn eigen veilige plekje.

Socialisatie
We vinden het allemaal fijn als onze volwassen hond overal mee naar toe kan en geen ongewenst gedrag naar andere dieren of mensen vertoont. Zorg dat de puppy veel ervaringen op doet in zijn eerste weken. Neem hem of haar mee naar de markt, het station of sportclub. Laat ze kennis maken met de wereld.

Wat soms vergeten wordt, is dat het ook handig kan zijn om handelingen van de trimsalon of dierenarts te oefenen. Door deze handelingen 'droog' te oefenen weet jouw hond later wat er gaat gebeuren en zal dit gemakkelijker gaan.

Verzorging
Behalve alle leuke aspecten horen er bij het houden van een hond ook medische dingen. Zoals het ontwormen en zorgen dat de hond geen teken of vlooien krijgt.

Pups ontworm je op een leeftijd van 2, 4, 6, 8 weken, de eerste paar keer heeft de fokker al voor je gedaan. Vervolgens maandelijks tot een leeftijd van 6 maanden. Hierna kun je overgaan op het advies om 4 keer per jaar te ontwormen. Ontworming voor de pup kan met pasta of een tablet.

Daarnaast wil je natuurlijk ook niet dat jouw lieve pup last krijgen van vlooien of teken. Het is belangrijk om dit preventief te behandelen. Lees hier over door in de vlogs over vlooien en teken.

Duidelijkheid
Het aller belangrijkste is dat je vanaf het begin consequent en duidelijk bent. Dat is natuurlijk hartstikke lastig met zo'n schattige puppy, maar de hond snapt niet waarom hij dingen als pup wel mocht en als volwassen hond niet meer.

Daarnaast is het ook van belang dat het hele gezin dezelfde regels en commando's gaat gebruiken. Zo voorkom je verwarring en leert jouw nieuwe puppy het snelste de 'huisregels'.


Vragen over een puppy product? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op of kom naar onze winkel in Oirschot.

Dierencompleet.nl