Een muizenplaag in huis is iets wat je niet wil meemaken, we gaan dus meteen aan de slag met de muizen bestrijden. Het bestrijden van muizen of ratten is vaker nodig dan je denkt. Zeker wanneer je thuis dieren hebt is de kans groot dat er her en der wat voer ligt, iets waar muizen natuurlijk graag gebruik van maken. Dit is meestal het geval bij konijnen, knaagdieren en vogels. Wij raden dan ook altijd aan het voer van je dieren goed op te bergen in degelijke voertonnen. Zo voorkom je dat de muizen bij het onbeperkt buffet in de schuur kunnen.
Ga terug
17 februari 2024

Muizen bestrijden met een ultrasoon geluid – effectief & milieuvriendelijk

Een muizenplaag in huis is iets wat je niet wilt meemaken, we gaan dus meteen aan de slag met de muizen bestrijden. Het bestrijden van muizen of ratten is vaker nodig dan je denkt. Zeker wanneer je thuis dieren hebt is de kans groot dat er her en der wat voer ligt, iets waar muizen natuurlijk graag gebruik van maken. Dit is meestal het geval bij konijnen, knaagdieren en vogels. Wij raden dan ook altijd aan het voer van je dieren goed op te bergen in degelijke voertonnen. Zo voorkom je dat de muizen bij het onbeperkt buffet in de schuur kunnen. Het bestrijden van muizen en ratten kan op meerdere manieren, waaronder door het zetten van klemmen en vallen. Wij gaan hier echter voor de milieuvriendelijke methode en gaan de muizen verjagen. Maar eerst eens kijken waarom de muizen naar jouw huis komen én waar ze vandaan komen.

Waarom komen de muizen naar mijn huis?

Jij hebt muizen in je huis, schuur of volière. En met deze laatste kunnen we meteen een oorzaak van een muizenplaag aanhalen, namelijk het overtollige voer! Wanneer de voerbak van je vogels of kippen op de grond staat hebben muizen een gedekte tafel, maar ook wanneer er alleen restjes liggen hoor je de muizen echt niet klagen. Daarnaast hoor je ook vaak dat de muizen de voervoorraad hebben gevonden. Eén van de redenen dat je last van muizen hebt is dus de hoeveelheid eten en/of etensresten die aanwezig zijn. Je zou het dierenverblijf wat vaker schoon kunnen maken om de restjes niet rond te laten slingeren. Daarnaast kun je het vogelvoerbakje vervangen voor een voersilo én deze ophangen, of bij de kippen de voerbak vervangen door een trapbak. Daarnaast vormen schuren, opslagruimtes en dierenverblijven een veilig onderkomen voor de muis. Deze bouwwerken hebben vaak allerlei kiertjes en verstopplekken voor de muizen. Daarnaast bieden deze plekken beschutting tegen de elementen. Wanneer de winter voor de deur staat zullen de muizen dan ook sneller deze plekjes op zoeken. Het najaar is dan ook de tijd dat je meer muizen binnenshuis zal vinden. Wij bieden ze nu eenmaal een comfortabel huisje om in te wonen.

Muizen verjagen met ultrasoon geluid

De muizen kunnen dan wel blij zijn met ons, maar andersom geldt vaak wat anders. We gaan de muizen verjagen met geluid, dit doen we met behulp van een ultrasoon muizenverjager. De ultrasone verjagers zijn gebaseerd op een slimme geluidstechnologie. Deze verjagers maken gebruik van geluid, ook wel trillingen. De verjager zendt een bepaalde frequentie uit waar de doelsoorten niet van houden. Deze frequentie is dus specifiek aangepast op de diersoort voor een optimaal verjagend effect. Voor mensen is deze frequentie niet te horen, maar voor het ongedierte is dit een zeer irritante frequentie. De verjager verstoort het natuurlijk gedrag en de communicatie van de muizen en ratten. Op deze manier wordt de omgeving als onprettig ervaren en zullen de dieren ergens anders huisvesting gaan zoeken.

De pluspunten van een ultrasoon verjager voor muizen en ratten

  • Zeer effectief
  • Hygiënisch
  • Ecologisch verantwoord - geen gebruik van gif
  • Relatief diervriendelijk in vergelijking met andere methodes
  • Preventief in te zetten
  • Onschadelijk voor kinderen, katten en honden
Om de plaag meteen aan te pakken, óf te voorkomen, kun je het beste kiezen voor het meest krachtige en duurzame apparaat: de EcoStyle Mouse & Rat Free 130m² rat- en muisverjager. Deze sterke muizenverjager is ideaal voor in de stal, voeropslag of schuur. Het apparaat zendt een variërende frequentie uit dat is aangepast op de muizen en ratten. Doordat de frequentie varieert kunnen dieren niet aan het geluid wennen en als het ware resistent worden, zo blijf je de muizen verjagen. Naast de ultrasone frequentie bevat deze verjager ook de Electro Pulse technologie. Dit verspreidt elektromagnetische pulsen door de stroomkabels, wat het effect van de frequentie versterkt. Het houdt het ongedierte bovendien weg bij deze kabels en voorkomt zo knaagschade.

Toepassen van de ultrasone muizen verjager

  • Plaats de verjager in de ruimte waar de muizen niet mogen komen
  • Zorg ervoor dat de ruimte rondom het apparaat zo vrij mogelijk is (voor een optimaal resultaat)
  • Plaats het apparaat in een stopcontact niet te dicht bij de vloer (voor een optimaal resultaat)
  • In sommige gevallen kan men een lichte toon horen, onschadelijk voor mensen, katten, honden vogels en vissen
Dierencompleet.nl