Huisdieren fotograferen
Ga terug
24 februari 2024

Tegen de verveling: Huisdierenfotografie

Werk thuis en blijf binnen is het advies. Hoogtijd om een nieuwe of oude hobby op te pakken. Je herkent het vast wel.. je hele telefoon staat vol met leuke foto's van jouw dier als hij eet, of slaapt, of gewoon super schattig is?

En natuurlijk heeft niet iedereen een professionele spiegelreflex- of systeemcamera. Wist je dat je ook hele mooie foto's kan maken met je smartphone? Wij geven je tips!

Het is afhankelijk van welke mobiel je hebt hoe goed de kwaliteit van de foto's zal zijn. Met de meeste telefoons kom je een heel eind en anders kunnen nabewerkingen ook veel toevoegen.

We geven je een paar handige tips!

  • Zorg dat je lens schoon is. Dit kun je eenvoudig doen door er een droog doekje overheen te halen.
  • Controleer je camera-instelling. Denk hierbij aan de resolutie. Hoe hoger deze is, hoe groter je foto's worden qua afmeting en bestandsgrootte en daardoor is je kwaliteit beter.
  • Sommige telefoons hebben kunstmatige intelligentie. Hierbij herkent jouw smartphone het object en past daar de instellingen op aan.
  • Wil je het object scherp stellen en de achtergrond wazig? De meeste telefoons hebben een portretfunctie, hierbij zorgt jouw telefoon voor de juiste instellingen.
  • Zorg dat de camera stabiel staat. Het is raadzaam om je telefoon op een vaste ondergrond te zetten, hiermee voorkom je wazige en bewogen foto's.
  • Zoom niet in via het scherm, maar door naar het object toe te lopen. Door het digitaal inzoomen wordt de kwaliteit drastisch verlaagd.
  • Vermijd de flitser. Zeker wanneer je dieren gaat fotograferen zorgt de flitser voor rode en rare ogen.

De nabewerking

Sommige foto's zijn meteen goed gelukt en andere verwijder je liever, maar je kan foto's veel leuker maken door kleine aanpassingen in een foto-bewerk app. Ga eens aan de slag en probeer wat bewerkingen uit. Zo zul je zien dat die mislukte foto, toch ineens goed gelukt is!

Foto's van je huisdier heb je immers nooit genoeg.

Dierencompleet.nl