Hond met tuinslang
Ga terug
25 juni 2024

Verkoeling voor honden bij warm weer!

Het voorjaar is in volle gang en de zomer komt eraan, daarmee komen ook de (extreem) hoge temperaturen er weer aan. Dit kan voor honden een zware periode zijn, omdat zij de warmte niet goed kwijt kunnen.

In deze blog geven we je tips, verkoelingsproducten en een lekker recept voor een hondenijsje om te zorgen dat jouw hond de warme dagen goed doorkomt.

Hoe raken honden hun warmte kwijt?

Honden hebben veel last van de warmte, omdat zij alleen de warmte kwijt kunnen raken door te hijgen en via de voetzooltjes.

Wanneer een hond erg sloom wordt of extra veel hijgt merk je dat ze last hebben de warmte. We willen natuurlijk voorkomen dat een hond oververhit raakt en daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tips voor hondenbaasjes bij warm weer

  • Honden liggen graag in de zon, maar laat ze op de warme dagen s'middags niet in de zon liggen. Ze kunnen namelijk, net als wij verbranden.
  • Probeer de hond niet uit te laten op het warmste moment van de dag, vaak is dit tussen 10:00 en 15:00. Maak een lange wandeling wanneer de zon nog niet schijnt en maak anders alleen korte noodzakelijke wandelingen met de hond. Pas eventueel de route aan, zodat er voldoende schaduw is.
  • Laat honden nooit achter in een warme auto, een tent of een andere ruimte waar ze niet aan de warmte kunnen ontsnappen.
  • Zorg altijd voor voldoende schoon (en koud) water.
  • Laat de hond lekker zwemmen! Zorg wel dat het in schoon water is en dat de hond niet te veel water binnen krijgt (opdrinkt) tijdens het spelen.

Verkoelingsproducten voor honden

Behalve dat wij rekening kunnen houden met onze trouwe viervoeters, zijn er ook verschillende producten op de markt. Zo zijn er koelbanden, koelmatten en speciale hondenzwembaden! Lees meer over ons brede assortiment aan verkoelingsproducten in de blog: Wat moet je doen als je hond het te warm heeft? Wij hebben een categorie op onze website speciaal met alle verkoelings/zomer producten!

Wij geven je graag online of in de winkel advies over het verkoelen van jouw hond. Laat de hond niet buiten in de auto zitten, hij is van harte welkom in de winkel!

Hondenijsje maken?

Een hondenijsje maken is heel simpel, maar wel erg lekker voor de hond! Zeker bij warm weer is een kleine voorraad in de vriezer geen overbodige luxe!

Benodigdheden
Bekertje
Koekjes of brokjes, zoals bijvoorbeeld kluifjes.
Een stevig lang koekje, bijvoorbeeld rawhide sticks.
Water

Hoe maak je een hondenijsje?
Zet een stick in het midden van het bekertje en vul de rest van het bekertje met kleine brokjes of koekjes. Zorg dat je daarna het bekertje tot de rand vult met water en leg het voorzichtig in de vriezer.

Even geduld en na een paar uur kan je het ijsje uit de vriezen halen. Verwijder het plastic bekertje en tadaa, een heerlijk ijsje voor jouw hond! Zorgt voor vermaak en afkoeling.

Naast zelf hondenijsjes maken van eigen brokjes/snoepjes, kun je ook kiezen voor een zelf-maak ijsjes pakket met verschillende leuke vormen en smaken om uit te kiezen! Zo heeft Smoofl hondenijsjes kits ontworpen met de keuze uit bijvoorbeeld aardbei of pindakaas smaak. De losse ijssmaken van Smoofl kunnen in combinatie met de ijsvormpjes ook gebruikt worden om je hond verkoelend te verwennen! Bij het maken van een hondenijsje is het prima om je fantasie is op los te laten gaan.

Dierencompleet.nl