Colosan paard
Ga terug
5 januari 2024

Verlichting bij koliek en gasophoping bij paarden

Heb jij het vermoeden dat jouw paard last heeft van een koliek? EcoStyle heeft speciaal een product ontwikkeld om direct verlichting te bieden aan jouw paard. Lees alles over het product Colosan voor paarden in deze blog!

Een koliek of gasophoping bij jouw paard?

Wanneer de paarden de overgang maken naar voorjaarsgras komt een (gas)koliek regelmatig voor. Een gevulde buik kan het risico op een verstoorde darmflora verminderen, geef je paard daarom nog een portie ruwvoer voor hij/zij de wei in gaat. Bouw het aantal grasuren op, zodat de darmflora rustig kan wennen.

Colosan bevat veel hoogwaardige kruiden en biedt verlichting wanneer de dierenarts gealarmeerd is.

Wat is Colosan?

De natuurlijke ingrediënten hebben een brede werking op de gehele spijsvertering. Colosan gaat verkrampingen tegen in het maag- en darmkanaal en stopt extreme gistingsprocessen.

Een natuurlijk product dat effectief werkt bij een koliek, werkt krampstillend en gasafdrijvend. Daarnaast mag het ook gebruikt worden bij drachtige merries.

Wat zit er in Colosan?
Chinese kaneelolie  (Oleum Cassiae)
Kaneelolie is effectief bij gasvorming en kalmeert ook de maag, helpt bij diarree en een opgeblazen gevoel.

Anijsolie (Oleum Anisi)
Anijsolie bevordert de spijsvertering en geeft verlichting bij buik- en darmkrampen en winderigheid.

Karwijzaadolie (Oleum Carvi)
Karwijzaadolie ondersteunt een gezonde spijsvertering en is effectief bij winderigheid, pijn en krampen in de maag en darmen. Ook draagt karwijzaadolie bij aan een goede functie van de maag en darmen.

Venkelolie (Oleum Foeniculi)
Venkelolie is een veelgebruikte olie bij spijsverteringsproblemen. Zo werkt het doeltreffend bij een opgeblazen gevoel, winderigheid, constipatie en pijn en krampen in de buik en darmen.

Kamilleolie (Oleum Cinnamomi cassiae)
Kamilleolie heeft een reinigend en kalmerend effect op het maagdarmstelsel, vanwege het rustgevende effect op de slijmvliezen.

Gezwavelde lijnzaadolie (Oleum Lini Sulfurati)
Gezwavelde lijnzaadolie heeft een gunstig effect op de spijsvertering en darmwerking

Levertraanolie (Oleum Jecoris)
Levertraan bevat veel natuurlijke vitamine A en is onmisbaar voor het slijmvlies van het spijsverteringskanaal. 

Hoe geef je Colosan?

De verpakking bevat een flesje en een doseerspuit, hiermee kan je Colosan onverdund toedienen. Je kan het product eenvoudig toe dienen door het in de mond van het paard te spuiten. Indien gewenst kan je na 30 minuten tot 2 uur nog een tweede dosering geven.

Bel altijd de dierenarts bij koliek, ook als je Colosan geeft.

Colosan paard
Dierencompleet.nl