Bij en lavendel
Ga terug
12 februari 2024

Waarom een insectenhotel niet mag ontbreken in jouw tuin!

Hoe diervriendelijk is jouw tuin? Wanneer je een insectenhotel plaatst ondersteun jij alle bijen en andere insecten in jouw tuin!

Insecten krijgen het steeds moeilijker. Ze vinden tegenwoordig maar moeilijk een lekker plekje om te vertoeven. In deze blog lees je alles over de voordelen van insectenhotels.

Voordelen van een insectenhotel

Misschien ben je helemaal geen tuin-, buiten- of insectenpersoon en moet je er niet aan denken om ze extra aan te trekken in de tuin. Wij geven je tips waarom een insectenhotel toch heel erg leuk en nuttig is.

  • Insecten helpen je bij tuinieren. Ze bestrijden ongedierte zoals bladluis, huisvliegen en rupsen. Deze nuttige insecten verdienen dus wel een fijn woonplekje
  • Wanneer je fruitbomen of een moestuintje hebt wordt deze beter bestoven, doordat er insecten aanwezig zijn. De kans op een goede oogst is dus groter!
  • Het is ontzettend leuk om de insecten druk bezig te zien
  • Een insectenhotel trekt met name nuttige insecten aan, zoals bijvoorbeeld bijen, lieveheersbeestjes, vlinders en oorwormen
  • De insecten vormen een voedingsbron voor vogels en andere dieren

Welk materiaal dient welk insect?

Op onderstaande afbeelding vind je voorbeelden van welke dieren worden aangetrokken door het insectenhotel. Dit betreft het Trixie Insectenhotel.

Waar hang je een insectenhotel op?

Een grote tuin is niet nodig, wel vinden de insecten fijn als ze op een zonnige plekje hangen. Het beste is om de ingang richting het zuid-oosten op te hangen, uit de te harde wind en daarnaast is het wenselijk als het beschut hangt voor regen.

Zorg dat het insectenhotel minimaal 1 meter boven de grond hangt of staat. Het is belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over de plek. Het verplaatsen van een insectenhotel of bijenhotel kan de insecten namelijk flink verwarring geven.

Nog een voordeel? Je hoeft het insectenhuis niet schoon te maken. De natuur onderhoud zichzelf. Het beste is om het insectenhuis in het voorjaar op te hangen. Heb geduld, het kan soms even duren voordat ze jouw huisje vinden.

Je vindt diverse soorten insecten- en bijenhotels in onze winkel of webshop!

Bij en lavendel
Dierencompleet.nl