Trixie voerautomaat TX2
Ga terug
10 november 2020

Wisselen van hondenvoer, wat werkt het beste?

Wij mensen houden van gevarieerd eten en daardoor is het lastig voor te stellen dat honden het helemaal niet erg vinden om elke dag dezelfde brok te eten. Toch kan het voorkomen dat het beter is om van hondenvoer te wisselen. In deze blog vertellen we je hoe je dit het beste kan aanpakken!

Alweer dezelfde brok?

Mensen zijn emotie-eters. Wij vinden het gezellig om samen te eten en genieten van verschillende gerechten.

Dieren daarentegen eten om alle juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Dat is het grote verschil waarom de meeste honden geen moeite hebben met dag in dag uit dezelfde brokken.

Redenen om van hondenvoer te wisselen

Toch komt het regelmatig voor dat het verstandig is om te wisselen van brokken bij honden. Onderstaand een aantal voorbeelden wanneer je van voer kan gaan wisselen.

  • Omschakelen naar hoogwaardig voer
  • Wisselen van voer vanwege levensfase
  • Speciaal dieet door bijvoorbeeld ziekte
  • Kosten van het voer
  • De hond eet brokken slecht of helemaal niet
  • Allergieën
  • Beschikbaarheid van een product

Probeer de frequentie van wisselen beperkt te houden.

De District 70 Bamboo honden voerbak is een stijlvolle bak voor uw trouwe viervoeter die zeker in de smaak zal vallen. De voerbak is verkrijgbaar in verschillende maten, zodoende is er altijd een voerbak geschikt voor uw hond.

Wisselen van voer

Honden houden van regelmaat en hebben een gewenningsfase wanneer je van voer overstapt. De darmflora van een hond past zich namelijk aan, aan de voeding die hij krijgt.

Als je hond nieuwe voeding krijgt betekent dit dat er nieuwe bacteriën door de darmen komen, waar de hond niet aan gewend is. De darmen herkennen de nieuwe brok nog niet, waardoor het geleidelijk wordt afgevoerd als diarree. Het heeft even de tijd nodig om hier aan te wennen.

Wisselen van geperste naar een andere geperste brok

De beste manier om je hond te laten wennen aan andere brokken is door stapsgewijs van voer te veranderen. Hiervoor wordt een gewenningstijd van zes tot zeven dagen aangehouden. Dit geldt alleen voor wisseling binnen geperste brokken.

Wisselen van geperste naar krokante brokken

Ga je wisselen tussen krokante en geperste brokken, of andersom? Dan raden wij je aan om direct over te stappen. Het is belangrijk om de ontlasting goed in de gaten te houden.

Het grote verschil tussen geperste en krokante brokken is de bereidingswijze en de manier van verteren. Geperste brokken vallen uit elkaar in de maag en krokante brokken blijven een vaste substantie.

Binnen één merk van voer wisselen

Er zijn diverse merken die het makkelijk maken om gevarieerd te eten en daardoor kan je binnen het merk wisselen van smaken. Een mooi voorbeeld hiervan is Nuvo Super Premium hondenbrok en Renske hondenvoeding.

Het voordeel van deze merken is dat zij krokante brokken hebben in diverse smaken. Op deze manier blijft het type voer hetzelfde voor honden, maar door te wisselen in verschillende smaken blijft de acceptatie hoog.

Trixie voerautomaat TX2

Passend advies

Wij helpen je graag verder bij het vinden van de perfecte voeding voor jouw hond. Voor passend advies neem contact op of kom naar onze winkel in Oirschot.

Dierencompleet.nl