Checklist voor het houden van honden

Je bent waarschijnlijk hier omdat je een hond(je) gaat kopen of adopteren. Leuk, alvast gefeliciteerd! Wist je dat het houden van honden al heel oud is? Zelfs al voordat de mensen huizen hadden werden honden als huisdier gehouden. Al 10.000 jaar geleden leefden mensen namelijk samen met honden. Je kunt dus wel zeggen dat de hond en de mens perfecte maatjes zijn.

Ook al zijn we op elkaar afgestemd, het blijft belangrijk goed te kijken naar wat je maatje nodig heeft. Het is belangrijk dat je hond gezond is. Wij dragen hier graag aan bij door een ruim assortiment aan hoogwaardige hondenvoeding, snacks en supplementen aan te bieden.

Wij adviseren je graag op het gebied van voeding, verzorging en in het algemeen bij het houden van honden. Om je vast op weg te helpen in de zoektocht naar informatie hebben wij hieronder een aantal lijstjes opgesteld die je als leidraad kunt gebruiken.

Vragen vooraf. Vraag jezelf af of…

  • je de hond genoeg ruimte kan bieden.
  • je de hond de aandacht kan geven die hij of zij nodig heeft. Dit kan per ras aanzienlijk verschillen. Het verschilt per ras hoe actief een hond is en hoeveel beweging hij of zij nodig heeft. Feit is dat iedere hond in ieder geval een aantal keer per dag zijn of haar behoefte moet kunnen doen.
  • je de hond ook een plekje kan geven in je toekomstplannen.
  • de hond bij ieder lid van het gezin welkom is.

De antwoorden op bovenstaande vragen hangen dus af van jouw situatie, maar dus ook aan het ras wat je wil gaan houden, een shih tzu heeft natuurlijk minder ruimte nodig dan een labradoodle.

Hierbij geven we je alvast een basischecklist om te kijken of je alles in huis hebt om een hond te gaan houden.

Huisvesting

Eten

Verzorging

Op pad

Vermaak & beloning

Transport

Niet vergeten bij puppy’s

Download hier de printversie van de checklist voor het houden van honden