Hondenbrok zonder granen – gezond hondenvoer

U bent op zoek naar gezond hondenvoer, de graanvrije hondenbrok. Bij ons bent u aan het juiste adres voor diverse graanvrije hondenvoeders. Wanneer uw hond allergisch of intolerant voor granen is moet u op zoek naar hondenvoer waar dit niet in zit. Wanneer een hond slecht reageert op granen komt dit meestal door de aanwezigheid van bepaalde gluten-eiwitten. Het kan ook komen doordat de granen niet voldoende zijn ontsloten (gebakken/gekookt), dan zijn ze namelijk moeilijk verteerbaar voor de hond. Dit kan darmklachten tot gevolg hebben.

Graanvrij hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor de allergische en gevoelige honden. Zo bevatten deze geen granen zoals tarwe, maïs, rijst en gerst. Deze voeding is afgestemd op de voedingsbehoefte van uw hond en voorkomt een slechte vertering.

Bij problemen met de voeding geven wij u graag advies over het juiste graanvrije hondenvoer.

Granen in het hondenvoer

Veel soorten hondenbrok bevatten graan, u kunt hierbij denken aan rijst, maïs, tarwe en gerst. Deze granen zijn een bron van energie voor uw hond en zorgen voor de nodige bouwstoffen. Zelfs de wolf weet dit en zal altijd de maaginhoud van zijn prooi op eten. Toch kan het voorkomen dat uw hond intolerant is voor granen. Waarschijnlijk reageert uw hond dan extra gevoelig op de gluten, een bepaalde groep eiwitten in sommige granen. In dat geval kunt u dus beter een graanvrij hondenvoer geven om problemen te voorkomen.

Niet alle granen bevatten gluten, of gluten van een verstorende vorm. Een allergie of intolerantie voor gluten komt meestal naar boven bij het eten van tarwe, rogge, gerst en spelt. Een graanvrij hondenvoer zal deze ingrediënten dan ook niet bevatten. In een aantal gevallen worden deze vervangen door bijvoorbeeld rijst en mais. Echter bevatten deze twee graansoorten óók gluten, zij het met een andere aminozuursamenstelling die meestal wél goed verteerd wordt. Bij een glutenallergie is het dus vaak voldoende om over te stappen op een hondenbrok op basis van rijst.

Graanvrij of glutenvrij?

Wilt u een compleet glutenvrije hondenbrok, dan worden al deze graansoorten vervangen door bijvoorbeeld (zoete) aardappel, erwten, vlees, groenten en fruit. Op deze manier weet u zeker dat er geen problemen met granen optreden.

Wist u dat bepaalde rassen gevoeliger zijn voor gluten dan andere rassen? Een bekend voorbeeld van een ras met een overgevoeligheid voor granen is de Ierse Setter. Als uw hond last heeft van een intolerantie heeft deze zeker baat bij graanvrije hondenbrok.

Bestel uw graanvrije hondenbrok online bij Dierencompleet.nl

Of u nu graanvrije hondenbrok, graanvrije vleesworsten of graanvrije hondensnacks zoekt, in het assortiment van Dierencompleet.nl vindt u het allemaal. U bestelt de graanvrije hondenvoeding eenvoudig online in de webshop en heeft het daarna snel in huis. Voor advies met betrekking tot het voer kunt u altijd contact met ons opnemen of langs komen in de winkel.