Kippenhok kopen

Een kippenhok biedt uw kippen een comfortabel en praktisch verblijf. Het is de plek waar de kip zal roesten, schuilen en eventueel zal scharrelen. Kippenhokken zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er kippenhokken zonder ren, maar ook kippenhokken met ren. Voordat u over gaat tot de koop van een kippenhok zijn een aantal punten van belang, waaronder het aantal kippen en het ras kip dat u wilt houden, maar ook de beschikbare ruimte voor het hok in de tuin.

Een kippenhok dat groot is biedt uw kippen lekker veel ruimte om te scharrelen. In een grote kippenkooi kunt u de kippen het hele jaar laten zitten, u hoeft ze dan ook niet vrij in de tuin te laten scharrelen. Dit is bijvoorbeeld makkelijk wanneer uw tuin niet is afgezet of wanneer er meerdere dieren los lopen. De kippen zitten op deze manier veilig in het hok, maar hebben wel genoeg vrijheid. Mocht de ruimte voor een hok beperkt zijn, maar kunnen de kippen wel vrij scharrelen, dan kunt u gaan voor een wat kleiner kippenhok.

Een kippenhok kopen

U kunt bij Dierencompleet.nl terecht voor vele soorten kippenhokken. Zo vindt u verblijven die volledig in de behoefte van de kip voldoen, de zogenaamde kippenhokken met ren. Deze verblijven bieden zowel een nachthok als uitloopren en geven uw kippen voldoende ruimte om te rusten en scharrelen. In veel gevallen zijn deze hokken ook voorzien van legnest waar de kippen de eieren kunnen leggen.

Naast de kippenhokken met ren vindt u natuurlijk ook kippenhokken zonder ren. Deze hokken zijn vooral geschikt als nachthok en worden meestal in een afgezette tuin geplaatst. In dit nachthok kunnen de kippen roesten, eieren leggen en schuilen bij slecht weer. Daarnaast kunnen deze hokken in veel gevallen afgesloten worden om te voorkomen dat de kippen worden aangevallen door ander wild.

Maatwerk kippenhok bouwen

Een kippenhok bouwen is iets wat een ervaren hobbyist zelf gerust kan. Toch moet u het maken van een net en praktisch verblijf niet onderschatten. Onze timmermannen hebben samen tientallen jaren ervaring in de houtbewerking en met het maken van dierenverblijven. In onze goed uitgeruste werkplaats komen zij tot de mooiste verblijven. In ons standaard assortiment vindt u veel kippenhokken uit eigen productie. Daarnaast maken onze timmermannen wekelijks maatwerk verblijven, deze hokken worden speciaal naar wens van de klant gemaakt.

Veelal zijn de maatwerk kippenkooien een aangepaste versie van de standaard kippenhokken met ren, volières of nachthokken. Maar wij horen graag uw wensen en denken graag mee om tot een mooi en uniek resultaat te komen.

Bestel online of bezoek onze winkel in Oirschot

In onze dierenspeciaalzaak is het mogelijk om de kippenhokken die u online vindt direct te bekijken (bel eventueel voor de actuele voorraad). Wij kunnen u in de winkel tevens voorzien van een professioneel en gepast advies. U bent van harte welkom bij ons in de winkel in Oirschot. Ook als u online bestelt kunt u natuurlijk gebruikmaken van ons advies en onze kennis. Bel hiervoor gerust naar 0499-572932.

Bekijk hieronder al onze kippenhokken