Checklist voor het houden van vee

Je bent waarschijnlijk hier omdat je vee gaat houden. Leuk, alvast gefeliciteerd! Vee is natuurlijk een heel algemeen begrip, maar voor onze klanten vallen hier vooral zwijntjes, schapen en geiten onder. Ook al zien wij regelmatig benodigdheden voor parkdieren de revue passeren. Wist je dat het houden van vee al heel oud is? In de middeleeuwen werd vee al gehouden voor de voeding, de wol en de cultivering van het land. Als hobbyboer vinden mensen het tegenwoordig vooral leuk om wat dieren rond het huis te hebben lopen.

In de eeuwen dat we vee houden hebben deze dieren zich redelijk goed aan ons aangepast. Toch is het wel van belang goed te kijken naar wat het dier nodig heeft. Het is belangrijk dat je dieren gezond zijn. Wij dragen hier graag aan bij door een ruim assortiment aan hoogwaardige voeding, snacks en supplementen aan te bieden.

Wij adviseren je graag op het gebied van voeding, verzorging en in het algemeen bij het houden van vee. Om je vast op weg te helpen in de zoektocht naar informatie hebben wij hieronder een aantal lijstjes opgesteld die je als leidraad kunt gebruiken.

Checklist voor het houden van vee

Vragen vooraf. Vraag jezelf af of…

  • je de dieren voldoende ruimte kan bieden. Dit is afhankelijk van de soort en het aantal.
  • je de dieren ook ‘s winters huisvesting kan bieden.
  • de tijd die je voor de dieren hebt voldoende is. Denk hierbij aan het hoefbekappen en het schoonmaken van de stal.

De antwoorden op bovenstaande vragen hangen dus af van jouw situatie, maar dus ook van de soort die je wil gaan houden.

Hierbij geven we je alvast een basischecklist om te kijken of je alles in huis hebt om vee te gaan houden.

Huisvesting

Eten

Verzorging

Vermaak & beloning

Download hier de printversie van de checklist voor het houden van vee