Geschiedenis van Dierencompleet.nl

Je bent benieuwd hoe Dierencompleet, of eigenlijk onze dierenspeciaalzaak, is gegroeid. Wist je dat Dierencompleet.nl onderdeel is van Dierenspeciaalzaak & Kooi- en kennelbouw van Nunen uit Oirschot? Onze dierenspeciaalzaak is meer dan 3000 m² groot en bestaat al meer dan 40 jaar. Wij nemen je graag een stukje mee terug in de tijd.

Van hoekje in de garage tot één van de grootste van Nederland

Dé dierenwinkel met Nederlands grootste assortiment dierenbenodigdheden.

Een combinatie tussen ondernemerschap en onze grote passie voor dieren.

Periode van 1979 tot 2002

De familie Van Nunen heeft hun hele leven interesse gehad in dieren. In het begin hield de familie voornamelijk vogels. Na deze jarenlang hobbymatig gehouden te hebben nam de handelsgeest van Ad Sr. het over en is in 1979 de dierenwinkel opgericht. Het begon allemaal in een garage aan huis, aan de Oude Grintweg/Keizerweg te Oirschot. Na 7 jaar, in 1986, werd de garage te klein en is besloten om de winkel verder uit te breiden. De passie voor dieren en het ondernemen zorgde er voor dat het assortiment in rap tempo groter werd. Een groter assortiment en een goede voorraad zijn immers belangrijk om de klant tevreden te houden.

In de 17 jaar daarna bleef de winkel groeien en werd het pand, grenzend aan het woonhuis van de familie, meerdere malen uitgebreid en was er nog weinig ruimte over om te wonen. In al deze jaren is de passie voor dieren altijd gebleven, dit was onder andere te zien aan de vele dieren in en rond de winkel. Service heeft altijd (en nog steeds) hoog in het vaandel gestaan. De winkel bleef groeien, zoveel zelfs dat een verhuizing op korte termijn nodig zou zijn.

Periode van 1979 tot 2003

Periode van 2003 tot 2006

Op dat moment (2003) kwam het oude C1000 supermarkt pand, enkele honderden meters verderop aan de Gasthuisstraat, vrij. Al snel werd besloten om te verhuizen naar dit pand. Met dit besluit werd de dierenwinkel van een kleine zaak opeens de grootste van Brabant. De winkel kreeg een reuze assortiment, met alles voor bijna iedere diergroep. De zaak was, met 1000 m² groter dan ooit, maar nog steeds stonden service en klantgerichtheid bovenaan. Met deze ruimte kon een totaalpakket aan dierenbenodigdheden aangeboden worden, iets wat niet veel voor kwam in de dierenwereld met kleine zaakjes. Vele diergroepen kregen een compleet eigen afdeling binnen de zaak. Na de verhuizing naar dit nieuwe pand is de oude winkel ingericht als dierenpension voor in de vakantieperiode.

Mede dankzij de verhuizing kon de winkel blijven groeien en zijn klantenkring uitbreiden, ook deze keer ging het weer zo vlug dat ook dit winkelpand al vlug te klein werd.

Periode van 2003 tot 2006

Na 3 jaar en diverse uitbreidingen binnen het nieuwe pand werd besloten dat er meer ruimte nodig was om voorraad op te slaan en de grotere producten uit te stallen. Op het industrieterrein is toen een pand vrijgekomen die zeer geschikt was voor het doel. De familie heeft hier toen in 2006 een groot magazijn en showroom van in totaal 1200 m², een werkplaats en een buitenterrein van 1700 m² geopend; Groothandel Kooi & Kennelbouw van Nunen. Deze nieuwe locatie was zeer geschikt voor het laten lossen van vracht door middel van vrachtwagens, de bouw van kennels en volières, uitstal van grote verblijven en ook geschikt als opslag van de voorraad.

Periode van 2003 tot 2006

Periode van 2007 tot 2009

Gedurende de jaren bleef het aantal klanten groeien, en kwam er steeds meer vraag naar maatwerk verblijven. In deze periode werd tevens het internet steeds belangrijk, en begonnen her en der al webshops op te duiken. In 2007 is hierdoor besloten om onze online bekendheid te vergroten door een opstart te maken met een eigen webshop. Gedurende de jaren hierna is de webshop steeds verder uitgebreid. Waar het begon met alleen de kennelbouw, werden ook al snel de accessoires toegevoegd. Uiteindelijk is besloten om het gehele assortiment toe te gaan voegen aan onze webshop.

Twee jaar na de in gebruik name van de showroom is in 2008 besloten om de werkplaats te vernieuwen, waarna deze 375 m² groot werd, en de eigen productie van dierenverblijven professioneel neergezet kon worden, maatwerk is geen probleem. Een jaar hierna, in 2009, was ook deze locatie te klein en is besloten om een extra hal van 800 m² in gebruik te nemen als magazijn en het oude magazijn in de andere hal bij de showroom te betrekken.

In 2009 bestond de zaak dus uit de 1000m² grote dierenwinkel in het dorp en de 1200 m² showroom, 1325 m² buitenterrein, 375 m² werkplaats en 800 m² magazijn op het Industrieterrein. Deze locatie was bovendien zeer geschikt om de grootverbruikers te bedienen.

Periode van 2006 tot 2009

Periode van 2010 tot heden

Gedurende de jaren na 2009 is ook deze locatie diverse malen uitgebreid en verbouwd en is in 2012 besloten de gehele dierenspeciaalzaak aan de Gasthuisstraat 59 over te verhuizen naar de locatie op Industrieweg 14 te Oirschot (Industrieterrein De Stad). Hiervoor was wel een grote aanpassing nodig aan die locatie: een extra verdieping diende geplaatst te worden om alles onder één dak te krijgen. Na een rigoureuze verbouwing is de dierenspeciaalzaak verhuisd naar de verbouwde locatie.

Sinds april 2013 zitten Dierenspeciaalzaak & Kooi- en Kennelbouw van Nunen eindelijk onder één dak. Deze locatie biedt nu duizenden vierkante meters dierplezier. 2400 m² dierenwinkel, 1325 m² buitenterrein, 800 m² magazijn met ruim 350 palletplaatsen en 375 m² werkplaats maken de dierenwinkel tot wat deze nu is. Hierdoor is alles direct gemakkelijk te combineren en is er voldoende voorraad direct op de locatie aanwezig.  Bovendien beschikt deze locatie over een ruime eigen parkeergelegenheid (gratis) en genoeg ruimte om grotere dierenverblijven uit te stallen.

Niet alleen de winkel is blijven groeien sinds de oprichting, ook de webwinkel is sinds 2007 blijven groeien. Na jarenlang aanpassingen doorvoeren, is in 2016 besloten dat er een nieuw webshop platform moest komen om aan de hedendaagse eisen en wensen te voldoen. Op deze nieuwe webshop is het mogelijk om ons zeer complexe assortiment (van klein tot groot, met geen tot veel variaties) vorm te geven, en is tevens mobiel shoppen mogelijk.

Wegens de aanhoudende groei van het assortiment en de stijgende verkoopcijfers (in de winkel én online) zijn in 2019 de werkplaats én het kantoor uitgebreid. Zo zijn we klaar voor de toekomst en zijn er kansen voor een verdere doorgroei in 2020.

Service en een hoog kennis niveau staan nog altijd voorop, iets waar we trots op zijn.

Wij heten je van harte welkom

Nieuwe responsive webshop