Checklist voor het houden van paarden

Je bent waarschijnlijk hier omdat je paarden gaat houden. Leuk, alvast gefeliciteerd! Het houden van paarden is super populair en wordt al honderden jaren gedaan. Ze worden gebruikt voor het hoeden van vee, maar ook voor het rijden van shows. In de eeuwen dat we paarden houden hebben deze dieren zich redelijk goed aan ons aangepast. Toch is het wel van belang goed te kijken naar wat het dier nodig heeft. Het is belangrijk dat je dieren gezond zijn. Wij dragen hier graag aan bij door een ruim assortiment aan hoogwaardige voeding, snacks en supplementen aan te bieden.

Wij adviseren je graag op het gebied van voeding, verzorging en in het algemeen bij het houden van paarden. Om je vast op weg te helpen in de zoektocht naar informatie hebben wij hieronder een aantal lijstjes opgesteld die je als leidraad kunt gebruiken.

Checklist voor het houden van paarden

Vragen vooraf. Vraag jezelf af of…

  • je de dieren voldoende ruimte kan bieden. Heb je een stal en weide beschikbaar?
  • je de dieren ook ‘s winters huisvesting kan bieden.
  • de tijd die je voor de dieren hebt voldoende is. Denk hierbij aan de verzorging van het dier en het schoonmaken van de stal.

De antwoorden op bovenstaande vragen hangen dus af van jouw situatie, maar ook van het aantal paarden dat je wil gaan houden.

Hierbij geven we je alvast een basischecklist om te kijken of je alles in huis hebt om paarden te gaan houden.

Huisvesting

Eten

Verzorging

Vermaak & beloning

Download hier de printversie van de checklist voor het houden van paarden