Krabpaal kopen? Direct te bekijken in onze winkel!

Wanneer u besluit een krabpaal te kopen, kiest u voor dé plek waar uw kat zich uit kan leven. Dit vertrouwde plekje biedt uw kat vaak een of meerdere slaapmogelijkheden én de mogelijkheid om zijn nagels aan te scherpen. Katten hebben van nature de neiging om te krabben. Krabpalen zijn meestal voorzien van sisaltouw waar de kat zijn nagels langs kan halen. Wanneer u ervoor kiest om een krabpaal te kopen, voorziet u de kat dus met een nette oplossing om aan zijn krabbehoefte te voldoen. Het krabben aan de krabpaal doen katten niet alleen om hun nagels aan te scherpen. Zij doen dit ook ter ontspanning, wanneer zij last hebben van stress of om het territorium af te bakenen.

Voorkom schade aan meubels door een krabpaal te kopen

Laat de kat sneller wennen aan zijn nieuwe krabpaal met wat speeltjes en catnip. Wist u dat een krabpaal helpt voorkomen dat uw kat aan de meubels krabt? Omdat een kat regelmatig wil krabben, is de kans groot dat uw tapijt of mooie bankstel de klos is. Met een krabpaal biedt u de katten een beter krab-alternatief wat tevens helemaal van hen is. Om uw kat meteen aan de nieuwe krabpaal te laten wennen kunt u de paal voorzien van catnip. Catnip, ook wel kattenkruid genoemd, is een kruid waar katten dol op zijn. Wanneer u de krabpaal in sprayt met catnipspray en wat speeltjes van de kat bij de krabpaal legt, zal het een stuk sneller wennen.

Wanneer u de speeltjes op verschillende hoogtes legt, kan de kat direct op ontdekkingstocht. U kunt krabpalen in vele soorten, kleuren en formaten kopen. Ook zijn er vele verschillende ontwerpen, van de leuk ontworpen Krabpaal Cactus tot een simpele krabpaal met één staander. Wat voor krabpaal u kiest hangt af van het kattenras, het aantal katten en natuurlijk de beschikbare ruimte en het budget.

Hoe maakt u een keuze uit onze krabpalen?

Op Dierencompleet.nl en onze 3000 mgrote dierenwinkel in Oirschot heeft u de keus uit honderden producten voor uw katten. Maar hoe maakt u nu de juiste keuze voor u en uw kat? Het is in ieder geval van belang dat de krabpaal groot genoeg is en dat hij bij het interieur past. Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een krabpaal is de beschikbare ruimte. Wanneer er weinig ruimte is voor een krabpaal kunt u bijvoorbeeld een kleine krabpaal of krabplank kopen. Voor een krabplank wordt vaak gekozen wanneer er nauwelijks geen ruimte in huis is. Krabplanken zijn daarnaast ook ideaal als extra krabaccessoire op andere verdiepingen in het huis.

Wanneer het beschikbare vloeroppervlak een probleem is, kunt u ook kiezen voor een krabton. Met een krabton biedt u uw kat de mogelijkheid tot krabben, maar heeft hij ook een slaapplek in de ton. Zo heeft u een relatief klein kattenaccessoire die wél in alle behoeften voorziet. Wanneer u wel genoeg ruimte heeft kunt u kiezen om een grote krabpaal te kopen. Hierin is de keus zeer uitgebreid en kunt u kiezen voor een hoge krabpaal die u tegen het plafond klemt of in het algemeen grote krabpalen. Wij hebben een aantal extra grote krabpalen die zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld de Maine Coon of Ragdoll.Bij het kopen van de juiste krabpaal is het belangrijk om te bepalen of u een actieve of rustige kat heeft. Een kat die heel actief is en veel speelt zal een grote krabpaal, die met verschillende niveaus de hoogte in gaat, leuk vinden. Op deze manier kan hij lekker bezig blijven en op ontdekking gaan. Katten die liever lui dan moe zijn, geven waarschijnlijk de voorkeur aan een krabpaal met diverse plateaus waar ze lekker op kunnen liggen. Daarnaast is het ook fijn voor uw kat wanneer er diverse slaaphutjes aanwezig zijn.

Grote krabpaal voor bijvoorbeeld uw Maine Coon kopen

Naast het assortiment standaard en middelgrote krabpalen hebben wij ook extra grote krabpalen. De extra grote krabpalen zijn groot van formaat en extra stevig. Deze krabpalen worden dan ook vaak gebruikt bij de rassen Maine Coon en Ragdoll. Voor grote katten zijn deze krabpalen een mooie uitkomst omdat zij hier de ruimte hebben om te ontdekken en de krabpaal zal niet direct doorzakken. De grote zware krabpalen zijn extra stevig en voorzien van grotere manden, ligplekken en plateaus. Daarnaast zijn deze krabpalen voorzien van een dikke bodemplaat, een stevige krabpaal en extra stevig sisal.

Krabpalen voor buiten kopen

U kunt kiezen om krabpalen van hout voor buiten te kopen wanneer u de tuin heeft afgezet. Met stevige houten krabpalen zijn uw katten voorzien van een hele degelijke krabpaal die er jaren tegen kan. De krabpalen zijn gemaakt van geïmpregneerd hout en voorzien van sisaltouw. Wanneer onze timmermannen een krabpaal maken, bekijken zij wat de ideale hoogtes van het plateau en het huisje zijn. De outdoor krabpalen die uit onze werkplaats komen, zijn al op vele plekken in Nederland in gebruik. Wij hebben ook krabpalen van hout voor binnen, de zogenoemde Krabpaal Jungle.

Deze klimbomen, die tevens ideaal zijn om de nagels aan te scherpen, komen uit eigen productie. Ze hebben een tropisch uiterlijk en zijn eens wat anders dan de standaard krabpalen.

Uw producten online kopen of bezoek onze winkel in Oirschot

Wilt u onze krabpalen graag in het echt bekijken en hier direct advies bij krijgen voordat u uw krabpaal gaat kopen? Dan bent u van harte welkom in onze winkel in Oirschot. Ook als u online bestelt, kunt u natuurlijk gebruikmaken van ons advies. Bel hiervoor gerust naar 0499-572932. Ook bij andere vragen mag u ons altijd bellen.

Een selectie aan krabpalen uit ons assortiment