Eukanuba hondenvoer geef je voor een lang en gezond leven samen met je hond. Al sinds de oprichting in 1969 zorgt Eukanuba voor een hoogwaardige voeding. Waarbij het altijd heeft gedraaid om een hoog welzijn en de optimale lichaamsconditie. Het is dan ook niet verrassend dat Eukanuba hondenvoer ontwikkeld is door voedingsdeskundigen, goedgekeurd is door dierenartsen en aanbevolen wordt door fokkers.
Ga terug
17 februari 2024

Eukanuba hondenvoer is perfect afgestemd op leeftijd en ras

Eukanuba hondenvoer geef je voor een lang en gezond leven samen met je hond. Al sinds de oprichting in 1969 zorgt Eukanuba voor een hoogwaardige voeding. Waarbij het altijd heeft gedraaid om een hoog welzijn en de optimale lichaamsconditie. Het is dan ook niet verrassend dat Eukanuba hondenvoer ontwikkeld is door voedingsdeskundigen, goedgekeurd is door dierenartsen en aanbevolen wordt door fokkers. Eukanuba was één van de eersten met perfect afgestemde voeding voor iedere rasgrootte en leeftijd. Met jaren ervaring achter de rug hebben zij de receptuur nu nóg beter weten te maken. De recepten van ieder soort brok bevatten een uitgebalanceerd eiwit- en vetgehalte, plus een reeks essentiële ingrediënten.

Eukanuba hondenvoer op maat naar de levensfase

De hondenvoeding van Eukanuba is afgestemd op de behoefte van jouw hond. Zo levert de puppybroek van de (zeer) kleine en middelgrote rassen extra energie om een gezond groeitempo te ondersteunen. De varianten voor grote rassen hebben daarentegen een zorgvuldig afgestemd energie- en calciumgehalte ter ondersteuning van een gezonde groei. Tot slot hebben de varianten voor oudere en senior honden gezonde haver als energiebron. Al deze unieke recepturen zorgen voor een optimale lichaamsconditie. Zo halen zij het beste in jouw hond naar boven. Al de recepten van Eukanuba worden samengesteld met de juiste voedingsstoffen voor de desbetreffende levensfase en grootte van de hond. Zo zijn er voor puppy's van grote rassen twee varianten (Puppy large, gevolgd door Junior Large) om hun groei beheerst en gestaag te laten verlopen. Het nieuwe Junior Large recept is samengesteld om de overgang naar de volwassen fase soepel te laten verlopen voor pups van grote honden. Deze varianten zijn aangepast aan de speciale voedingsbehoeften van puppy's van grote rassen. Zij stellen immers hele andere eisen dan pups van (zeer) kleine en middelgrote rassen. Door het eiwit- en vetgehalte in de recepten af te stemmen op de rasgrootte en levensstijl biedt Eukanuba hondenvoer de bouwstenen voor opeenvolgende levensfasen van jouw hond. Het ondersteunt de groei van puppy tot volwassen hond en houdt je hond langer gezond wanneer hij voortaan senior genoemd mag worden. De Senior brok is samengesteld nadat de behoefte voor specifieke voeding voor oudere honden toe nam. Gemiddeld worden honden ouder tegenwoordig en natuurlijk willen wij ze dan ook langer in optimale conditie houden. Je voert Eukanuba Senior voor een lang en gezond leven samen.

Nieuw en verbeterd recept

In de vernieuwde hondenbrok van Eukanuba wordt gebruik gemaakt van een combinatie tussen verse en gedroogde hoogwaardige dierlijke eiwitten. Beide leveren belangrijke essentiële aminozuren die de hond nodig heeft. De verse kip bevat bijvoorbeeld eiwitten met een hoge biologische beschikbaarheid. Het verse vlees verbetert niet alleen de smaak en verteerbaarheid van de recepten, maar ook de opname van belangrijke aminozuren. Bovendien draagt het bij aan soepele en gezonde spieren.

Gloednieuwe brokvorm

Eukanuba heeft zijn hondenbrok een nieuwe vorm gegeven. De nieuwe brok heeft een zeshoekige vorm met afgeronde hoeken en een kleiner oppervlak. De brokken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten die aansluiten bij de behoeften van jouw hondenras (van zeer kleine tot grote rassen). De vernieuwde vorm en bovendien de toevoeging van DentaDefense helpen de tanden schoon te houden.

Dierlijk eiwit

Eukanuba hondenvoer maakt bij het bereiden van de brok alleen gebruik van hoogwaardige dierlijke eiwitten. Zij gebruiken nooit plantaardige eiwitconcentraten. Naast de gedroogde kip en kalkoen, vismeel en gedroogde eieren zijn de hondenbrokken nu voorzien van verse kip (minimaal 15% in het totale recept). Deze dierlijke eiwitten bieden een uitgebalanceerde bron van hoogwaardig dierlijk eiwit ter ondersteuning van soepele spieren en een optimale lichaamsconditie.

Voedingsgroepen

Vet

Voedingsvet is een essentiële bron van energie in al het Eukanuba hondenvoer. Het is ook een bron van essentiële vetzuren, omega 6 en 3, en helpt de smaak te verbeteren. Eukanuba stemt het vetgehalte af op elke levensfase en rasgrootte om in de specifieke voedingsbehoefte te voldoen. De belangrijkste vetbron in de brok is gevogeltevet, daarnaast wordt ook vismeel en aan sommige recepten visolie toegevoegd.

Vezels en prebiotica

De hondenbrok van Eukanuba bevat een hoog gehalte aan vezels en prebiotica, afgestemd op iedere levensfase en rasgrootte. Bietenpulp is te vinden in ieder recept en zorgt voor de gewenste matig fermenteerbare vezels. Samen met de FOS prebiotica en MOS draagt dit bij aan een gezonde spijsvertering en opname van voedingsstoffen.

Mineralen

Om je hond te ondersteunen en in optimale lichaamsconditie te houden is het belangrijk dat de voeding voldoende mineralen bevat. Hierbij is ook de verhouding tussen calcium en fosfor van groot belang. Dit geldt met name voor puppy's van grote rassen omdat het bij hen belangrijk is dat ze in een beheerst tempo groeien.

Gezonde tanden

Een extra voordeel van Eukanuba hondenvoer is het toegevoegde DentaDefense, wat helpt tandsteen tot wel 80% te verminderen in 28 dagen. Wanneer je daar alle eiwitten, aminozuren, mineralen en vitamines bij op telt weet je zeker dat je goed zit met deze hondenbrok.

Levenslang welzijn

Bij Eukanuba werken de voedingsdeskundigen en dierenartsen met hart en ziel aan de op maat gemaakte voeding voor iedere levensfase en rasgrootte. Na het afronden van het tienjarig onderzoek naar langlevendheid is gebleken dat de Eukanuba hondenbrok zeer hoogwaardig is. Het liet zien hoe verschillende voedingsbestanddelen van een recept de gezondheid en het welzijn bevorderen. De nieuw opgedane kennis is tevens gebruikt om tot deze vernieuwde hondenbrok te komen.

Waar Eukanuba voor staat

Eukanuba hondenvoer geloofd heilig in de voeding die bouwstenen levert voor alle opeenvolgende levensfasen. Want dat is uiteindelijk waar specifieke voeding per levensfase en levenslang welzijn om draaien: bijdragen aan een lang en gezond leven met uw hond.

De ingrediënten

De hoogwaardige ingrediënten (eiwitten, granen en vet) komen voornamelijk uit Europa.

De fabriek

25% van de energie voor de fabriek is afkomstig van een eigen windturbine in Nederland.

De controles

Meer dan 120 strenge kwaliteitscontroles garanderen een hoge kwaliteit. Bij vragen over het Eukanuba hondenvoer óf een ander soort voeding kunt u natuurlijk contact met ons op nemen of langs komen in de winkel.
Dierencompleet.nl