Ga jij deze zomer lekker aan het strand liggen in Griekenland, of ben jij meer van een zonnige roadtrip naar Oostenrijk of Zuid-Frankrijk? Wanneer jij lekker op autovakantie gaat is de kans groot dat je je hond mee neemt. Wanneer dat zo is, dan is deze blog voor jou! Wij geven je graag wat advies over het op de juiste manier vervoeren van je hond. Dat is veilig voor jou én je vriendje.
Ga terug
17 februari 2024

Veilig op autovakantie met de hond

Ga jij deze zomer lekker aan het strand liggen in Griekenland, of ben jij meer van een zonnige roadtrip naar Oostenrijk of Zuid-Frankrijk? Wanneer jij lekker op autovakantie gaat is de kans groot dat je je hond mee neemt. Wanneer dat zo is, dan is deze blog voor jou! Wij geven je graag wat advies over het op de juiste manier vervoeren van je hond. Dat is veilig voor jou én je vriendje.

Waarom op (kampeer)vakantie met de hond?

Een kampeervakantie met de hond brengt ultiem geluk! Het hele jaar werk je hard om in de zomer op vakantie te kunnen. Je vindt het heerlijk om met de camper of caravan de bergen in te trekken, of pakt de auto om naar een mooi pension in Duitsland te rijden.

Maar een vakantie is toch niet compleet zonder je trouwe viervoeter? Een hond kan de vakantie nóg leuker maken. Het zorgt ervoor dat je 'verplicht' wordt een rondje te maken over de camping of door het dorp. Zo ontdek je net wat meer van de omgeving. Bovendien is het natuurlijk super leuk om je hond mee de natuur in te nemen. Samen op avontuur is het mooiste wat er is! Het blijft toch je beste vriend hè?

Je hond veilig vervoeren tijdens de vakantie

Of je nu met de camper of auto gaat, het is belangrijk dat je hond veilig vast zit. Wanneer een hond los in de auto loopt kan dit gevaarlijke situaties opleveren voor jou én je hond. Bovendien wil je het niet op je geweten hebben dat je hond wat overkomt op het moment dat jij een keer stevig moet remmen of bij een ongeluk betrokken raakt. Ons advies: zorg voor een goede transportbox die comfortabel én veilig is!

Met een vervoersbox voor de hond voorkom je ongelukken. De autobench biedt een stevig onderkomen en houdt de auto mooi schoon.

Vervoersbox keuzehulp

Vervoersboxen voor honden zijn er in vele soorten, maten en prijsklassen. Het is aan jou om deze keuze te maken, maar wij helpen je hier graag bij.

Niet iedereen koopt een autobench. Veel mensen zijn al tevreden met een beschermhoes of autorek. Maar een transportbox is nóg veiliger. Bovendien is het in een aantal landen verplicht de hond in een bench te stoppen in de auto. De hondenvervoersbox is dé oplossing voor mensen die hun hond graag veilig en comfortabel vervoeren.

Veelvuldig gebruik of incidenteel?

Een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste autobench is het feit of je hem veel gaat gebruiken of juist niet. Wanneer je de bench maar zeer incidenteel gebruikt, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de dierenarts, hoef je niet voor de allerbeste (en prijzigste) te gaan. Gebruik in dit geval de standaard bench of bench met schuine kant, deze laatste is speciaal voor in de auto.

Ga je vaker met de hond op pad? Dan raden wij aan een hoogwaardige transportkooi voor je hond te kopen. Dit is ideaal wanneer je regelmatig weekendjes weg gaat, iedere week het bos in gaat of je hond mee op vakantie neemt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en heb je een product waar je op kunt vertrouwen. Stevigheid en comfort staan hierbij voorop.

Kleine of grote hond?

Een andere factor bij het kiezen van de juiste transportkooi is het formaat van de hond. Een kleinere hond kan vanzelfsprekend vooruit met een kleinere kooi. Een grotere hond heeft meer ruimte nodig. Als richtlijn kun je aanhouden dat de hond redelijkerwijs moet kunnen zitten en dat hij goed moet kunnen liggen, al dan niet opgekruld.

Een grotere box is ook fijn wanneer je hond voor langere ritten mee de auto in moet. Bijvoorbeeld als je op vakantie naar Oostenrijk of Italië gaat. In die gevallen moet je hond af en toe wel zijn pootjes kunnen strekken natuurlijk.

Prijsklasse

De vakantie vervoersboxen voor honden heb je in zeer veel soorten en maten! Je hebt er van kunststof maar ook van aluminium.

De keuze voor een box is grotendeels afhankelijk van je budget. Daar kunnen we niks aan veranderen. Wel kunnen we je advies geven over de kwaliteit van iedere box. Zo kun jij een goed overwogen keuze maken die het beste past bij jouw situatie.

Bestel nu jouw hoge kwaliteit vervoersbox

[products limit="12" columns="3" category="2007" orderby="date" order="DESC"]

Bekijk hier alle vervoersboxen voor honden! Of ga je alsnog voor een autorek of beschermhoes? Alle benodigdheden voor een comfortabele en soepele vakantie met jouw hond vind je bij ons online of in de winkel!

Vrijwel alle vervoersboxen vind je ook bij ons in de winkel. Handig als je ze een keer in het echt wilt bekijken! Wij helpen je trouwens graag met het passen in de auto. Voor vragen kun je altijd langs komen of contact met ons op nemen.


Bij ons is ook maatwerk geen enkel probleem!
Dierencompleet.nl