Ga terug
3 februari 2020

Verwen uw paard met een gezonde snack!

Net zoals wij zelf, houden ook paarden van een lekker tussendoortje. U kunt bij een gezonde snack denken aan fruit, maar ook aan speciale gezonde paardensnoepjes.

In deze blog vertellen wij u alles over het gezond en verantwoord belonen van uw paard of pony!


Groente en fruit

De meeste paarden zijn gek op een lekker stukje fruit, daarnaast kunt u ze ook groente geven als tussendoortje. Dit zijn natuurlijk de meest gezonde opties. Zorg wel dat groente en fruit altijd een aanvulling zijn op de voeding en niet dienen als hoofdvoeding. Wortel, appel en banaan zijn vaak de favoriet onder de paarden.

Wortel
Een wortel past binnen elk rantsoen, lekker en gezond voor uw paard of pony. Wanneer u wortels voert, let dan op dat er geen zand aan de wortels zit. Dit kan een ophoping veroorzaken in de darmen en leiden tot een zandkoliek. Daarnaast is het ook belangrijk dat de wortel vers is, een rotte wortel kan dunne mest veroorzaak door het hoge gehalte kalium.

Appel
Vaak hebben paarden de voorkeur voor zoete appels. Let altijd op dat er geen rotte plekjes of zand op de appel zitten. Wanneer u de appel voert, houdt deze dan zelf vast of snijdt hem in kleinere stukjes. Zo voorkomt u dat de volledige appel wordt doorgeslikt en een verstopping veroorzaakt in de slokdarm.

Banaan
Een banaan is een zeer gezonde snack, deze zit namelijk vol Vitamine B6. Dit helpt het opbouwen van een goede weerstand bij uw paard of pony. Daarnaast bevatten bananen ook kalium, zodat zenuwen en spieren worden ondersteunt. Banaan bevat veel zetmeel, geef daarom nooit te veel bananen op één dag.

Andere gezonde fruit- en groentesnacks zijn bijvoorbeeld
• druiven
• mango's
• pompoen
• peren
• aardbeien
• sla
• selderij
• sperziebonen


Gezonde paardensnoepjes

Wij kunnen ons voorstellen dat u uw paard of pony soms net iets meer wil verwennen dan met een gezond stukje fruit. U kan dan kiezen voor verschillende paardensnoepjes.

Pavo Healthy Treats

De paardensnoepjes zijn een gezonde beloning voor uw paard. De Healthy Treats zijn graanvrij en hebben een zeer laag suiker- en zetmeelgehalte. De appel en wortel varianten zijn zelfs volledig suiker- en zetmeelvrij.

Pavo Healthy Treats paardensnoepjes

Paardensnoepjes appel, wortel & vanille

Paardensnoepjes appel, wortel & vanille zijn heerlijke en gezonde snacks voor uw paard. Leuk om te geven, maar ook ideaal als beloning.

Paardensnoepjes appel, wortel & vanille

Cavalor fruities

Een heerlijke beloningssnoepjes voor uw paard met fruitsmaak. Veilig, lekker en gezonde snack! Bevat natuurlijke vitamine en mineralen.

Cavalor Fruities