Foto van een bange hond met oud en nieuw
Ga terug
29 december 2020

5 tips voor een fijne oud en nieuw samen met jouw hond!

Het einde van het jaar komt weer dichterbij. Ondanks dat er bij de jaarwisseling van 2020 naar 2021 een vuurwerkverbod is vanwege Corona kan het toch voorkomen dat er vuurwerk wordt afgestoken.

Sommige huisdieren zijn doodsbang voor de knallen en hebben nog dagen last van deze avond. In de blog lees je tips over hoe je het beste met deze situatie om kan gaan!

Vuurwerkangst bij honden

Niks zo vervelend als vuurwerkangst bij honden tijdens oud & nieuw! Helaas hebben we geen invloed op de hoeveelheid vuurwerk dat buurtgenoten de lucht in steken, maar gelukkig kunnen we onze dieren wel ondersteunen.

Wij geven je vijf waardevolle tips om samen een fijne oud & nieuw te beleven.

  1. Zorg dat je de hond hebt uitgelaten voordat het vuurwerk begint. Vroeg in de ochtend en op rustige momenten, zodat ze minimaal last hebben van vuurwerk als ze buiten zijn. Daarnaast kun je natuurlijk ook een rustig gebied opzoeken waar geen vuurwerk wordt afgestoken.
  2. Beloningsspeelgoed kan een hond afleiden en laten concentreren op iets lekkers. Zo kan je bijvoorbeeld de Licki Mat Playdate likmat vullen met iets lekkers of een snuffelmat vullen met koekjes. hersenwerkjes zorgen ervoor dat honden ontspannen!
  3. De RelaxoPet PRO voor honden produceert geluidsgolven die zeer effectief via het onderbewustzijn de hond helpen te kalmeren en ontspannen. De RelaxoPet PRO kan jouw trouwe viervoeter helpen in stressvolle situaties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld harde geluiden, vuurwerk, onweer of eenzaamheid. 
  4. Het Thundershirt kalmeringsvest voor honden dat vrij strak rond het lichaam zit. De druk die het vest geeft, zorgt voor een ontspannend effect bij de hond. Het Thundershirt wordt door deskundigen aanbevolen bij angstige honden. 
  5. Bied steun aan je hond en creëer een fijn vertrouwt plekje. Zorg dat hij of zij niet alleen is en dat het geluid zo min mogelijk 'op valt'. Je kan bijvoorbeeld de televisie harder zetten en ramen dicht houden.

Steun je hond tijdens angstige momenten

Angst is een reflex en daardoor vertonen honden gedrag waar ze niet altijd invloed op hebben Je hond steunen op angstige momenten, zoals met nieuwjaar, heeft daardoor meestal een positief effect. Laat jouw hond weten dat je er voor hem of haar bent.

In het assortiment vind je ook diverse producten om honden te kalmeren door middel van druppels of tabletten. Je vindt deze in de categorie 'Stress & Nervositeit' bij honden.

Advies nodig?

Mocht je graag passend advies willen voor een specifieke situatie met betrekking tot angstige honden tijdens de jaarwisseling dan helpen wij je graag verder. Je kan altijd contact met ons opnemen.

Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling!

Foto van een bange hond met oud en nieuw
Dierencompleet.nl