De vogels zijn inmiddels weer terug in het land en de bloemetjes komen op. Helaas is dit warmere weer ook een soort wekker voor één van de minst geliefde beestjes, de teek! De vogels zijn inmiddels weer terug in het land en de bloemetjes komen op. Helaas is dit warmere weer ook een soort wekker voor één van de minst geliefde beestjes, de teek!
Ga terug
10 februari 2024

Tekenalarm – de teek is op komst

De vogels zijn inmiddels weer terug in het land en de bloemetjes komen op. Helaas is dit warmere weer ook een soort wekker voor één van de minst geliefde beestjes, de teek!

Je vindt teken in bijvoorbeeld het bos, je tuin, de speeltuin of het honden-uitlaatveldje. Kortom, je kunt ze overal vinden, zo lang er maar regelmatig een gastheer voorbij komt gelopen. Helaas!

Tekenalarm - de teek is op komst

De teek houdt een winterslaap

Teken gaan niet vlug dood. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht gaan teken in de winter niet dood, maar houden zij een winterslaap. Op deze manier kunnen zij ook bij koude temperaturen overleven. Zij overwinteren op een gastheer of tussen het groenafval op de grond. Meestal blijven zij hier totdat de temperatuur gunstiger wordt.

Zodra de zon begint te schijnen komen ze tot leven en gaan ze op zoek naar een nieuwe gastheer om zich aan te voeden. In het voorjaar zijn ze dus snel weer van de partij. Tijd om ze af te weren dus!

Teken afweren

Wij schreven al eerder over het bestrijden van teken in de blog Help, mijn kat of hond heeft een teek. Hierin gingen we vooral in op de teek zelf en hoe je deze kunt verwijderen. Daarnaast informeerden we je ook over de diverse producten, waaronder de Seresto banden. Een andere bekende manier van tekenafweer is het gebruik van Advantix of Frontline pipetten. Deze druppels doden teken én weren ze af. Tegenwoordig is het gemak van een tablet voor het afweren van vlooien en teken maandelijks steeds meer gewild, hiervoor kun je Frontpro of AdTab gebruiken. Het voordeel van AdTab is dat deze in de volledige vetlaag van de hond/kat een beschermde stof aanbrengt: hierdoor vallen teken eraf en krijgen ze geen kans om te bijten.

Je kunt de teken ook proberen op afstand te houden. Deze vervelende beestjes compleet van je dier weg houden is natuurlijk altijd de beste oplossing. Hiervoor willen wij graag een huisdiervriendelijk product aanhalen die effectief werkt. Het gaat hier om de Tickless tekenafweer apparaatjes.

Tekenalarm - de teek is op komst

Tickless tekenafweer

Met de ultrasone apparaatjes van Tickless worden teken super effectief op afstand gehouden. Dit kleine apparaatje is revolutionair op het gebied van tekenafweer. Het zendt ultrasone geluidsgolven uit die voor ons niet te horen zijn, maar teken compleet desoriënteerde.

Dankzij dit apparaatje krijgen teken geen kans om zich vast te bijten aan jou of je huisdier! De Tickless geeft geen chemische stoffen of geuren af en is dus compleet diervriendelijk. Bovendien is het hierdoor ook geschikt voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen.

De Tickless is verkrijgbaar in de variant voor mensen én de variant voor dieren. Je bevestigd ze eenvoudig aan de halsband, het tuigje of jouw kleding. Direct klaar voor gebruik en houdt de teken effectief weg.

Heb jij nog vragen over de afweer of bestrijding van teken? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel.

Koop nu snel je eigen Tickless!

Dierencompleet.nl